De Stad Antigua

go to top

De Stad Antigua

  • Antigua Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Antigua, Guatemala

De stad

Inwonersaantal: 68.000
Ligging: Op een uurtje rijden van Guatemala City, waar zich ook het vliegveld bevindt.

Dit oudkoloniaanse stadje is er een om verliefd op te worden! Het is niet alleen de meeste bezochte stad in Guatemala, maar het oude centrum staat ook nog eens op de werelderfgoedlijst van Unesco. Antigua wordt bezocht door toeristen vanuit de hele wereld en dienst als start voor een rondreis door het land. Met dank aan dit toerisme beschikt Antigua over goede voorzieningen zoals accommodatie, restaurantjes, cafés en nog vele andere gemakken.

Vanuit de stad Antigua heb je een geweldig uitzicht, namelijk op drie vulkanen die prachtig afsteken tegen de strakblauwe lucht. De stad ligt namelijk in de 'Valle de Panchoy'. Nadat Antigua in de 16e eeuw was opgericht, is de stad nog een tijdje hoofdstad geweest van het oude koninkrijk Guatemala. Dit koninkrijk omvatte een groot gedeelte van Guatemala zoals we het nu kennen.

Aan cultuur komt Antigua niets tekort! In Antigua zijn vele musea en kunstgalerijen die je kunt bezoeken, maar je kunt er ook voor kiezen om naar het theater of naar concerten te gaan! Verder beschikt de stad over een prachtige architectuur. Wanneer je door de stad loopt kun je de 'Catedral de Santiago' niet missen. De kathedraal ligt voor het 'Parque Central' en bestaat al sinds 1542. Maar ze heeft haar glorie nog steeds niet verloren!

Breng ook een bezoekje aan de lokale markt in Antigua, hier krijg je een goed beeld van het dagelijks leven. De mensen vinden het leuk om een praatje met bezoekers te maken en je kunt er geweldige spulletjes kopen.
Een avontuurlijke onderneming is het beklimmen van de vulkaan. Onder begeleiding van een gids, want je hebt hier wel een ervaren iemand bij nodig.

Geniet van al het moois wat Antigua en Guatemala je te bieden hebben!