Alicante de Stad

go to top

Alicante de Stad

  • Alicante Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Alicante

  • Het bruisende centrum van AlicanteCentrum van Alicante
  • De gezellige haven van AlicanteHaven van Alicante

De stad :

  • Inwoners: 332.000
  • Ligging: Provincie Alicante, Zuid-Oost Spanje
  • Internationaal vliegveld
  • Kustplaats

Met de mooiste stranden van Europa en het hele jaar door een heerlijk mediterraans klimaat is Alicante perfect om Spaans te gaan studeren. Gelegen tussen bergen en zee is Alicante een paradijs voor zonaanbidders.

Door de rijke historie die de stad te danken heeft aan de bezetting door de Romeinen en de Arabieren, is Alicante een altijd bruisende stad. Tijdens ´Las Hongueras´ vieren de inwoners de terugwinning van de stad door de Christenen, met veel vuurwerk en parades.

In Alicante zijn 3 belangrijke wijken; ´El Puerto´, ´La Zona´ en ´El Barrio´ (oude centrum). El Puerto is de wijk aan de jachthaven waar de wat luxere clubs en winkels gelegen zijn. Zoek je juist een echte studentenwijk dan moet je  naar ´La Zona´, hier vind je de gezelligste barretjes en de goedkoopste restaurants. ´El Barrio´, de wijk in het oude centrum onder aan de berg ´Benancatil´ biedt veel historische gebouwen en winkelplezier.

Voor echte strandliefhebbers is het strand ´Playa San Juan´ een strand om niet te missen. Je kunt ook heerlijk over de boulevard, ´Rambla Mandex Nuñez, wandelen en genieten van een terrasje. De stad heeft ook vele culturele bezienswaardigheden zoals de ´Catedral de San Nicolás de Bari´, een in de Renaissance stijl gebouwde kathedraal. Een bezoek aan het ´Castillo de Santa Bárbara´, een bekend kasteel uit de 9de eeuw met een uizicht over de hele stad , is ook zeker de moeite waard. En natuurlijk de oudste kerk van Alicante,  ´La Iglesia de Santa Marí­a´.

Alicante is zonder meer één van de populairste toeristische bestemmingen met haar lange zandstranden, oude centrum, vriendelijke bevolking en het hele jaar door een aangenaam klimaat. Zeker ook een leuke stad om de Spaanse taal te leren!