Salsa dansen

go to top

Salsa dansen

request more info

Contact

Contact

Salsa

Salsa is een van de weinige Latijns-Amerikaanse dansen die een wereldwijde populariteit heeft verkregen en deze ook heeft weten te behouden. Het begon allemaal met de muziekstijl die Cuban son wordt genoemd: een mix van Spaanse gitaar en zang met van oorsprong Afrikaans slagwerk. In de loop der jaren hebben echter ook de Amerikaanse Jazz en andere muziekstijlen uit Latijns-Amerikaanse landen invloed gehad op deze muziek en dans.

Salsa heeft een geheel eigen choreografie. De armen en benen van de danspartners bewegen in complete harmonie. Dit zorgt ervoor dat de Salsa er niet alleen energiek, maar er ook mooi en sensueel uitziet.

Volgens de eerste salsadansers, -muzikanten en -componisten is Salsa een overkoepelende term die een scala aan verschillende Cubaanse en Latijns-Amerikaanse ritmes omvat: la guaracha, el guaguac, mambo, chachach en vooral de son Montuno. Doordat al deze stijlen erg moeilijk te onderscheiden waren is de term 'Salsa' (saus) opgekomen in de jaren '70.

Je kunt er voor kiezen om alleen de cursus Salsa te volgen, maar kunt dit ook doen in combinatie met een cursus Intensief Spaans vanaf 20 lesuren per week.

Voor meer informatie over deze cursus verwijzen we je naar onderstaand schema of vraag onze brochure aan.