Spanje staat bij vele Nederlanders bekend als de ideale zomerbestemming: zon, zee en prachtige Spaanse costa's. Spanje heeft veel meer te bieden dan alleen dit. Zo zijn er diverse grote bergketens in Spanje en zijn er ook een aantal perfecte skigebieden.

  • De grootste bergketen in Spanje is de Pyreneeën.
  • Spanje bestaat voor twee derde deel uit een centrale hoogvlakte.
  • De Sierra Nevada is de bekendste wintersportbestemming in Spanje.
  • Spanje heeft de meeste bergen van Europa op Zwitserland na.

De grootste bergketen in Spanje is de Pyreneeën. De Spaanse Pyreneeën zijn gelegen in het noordoosten van Spanje op de grens met Frankrijk. De Pyreneeën zijn ongeveer 430 km lang van oost naar west. Van de Pyreneeën bestaat ongeveer twee derde uit de Spaanse Pyreneeën. De Pyreneeën zijn zeer geschikt voor een ski - of wandelvakantie. Fromigal is een van de bekendste skigebieden in de Spaanse Pyreneeën. Fromigal heeft meer dan 137 km aan piste.

Een andere bekende wintersportbestemming is de Sierra Nevada. De Sierra Nevada is gelegen in de Betische Cordillera in het zuidoosten van Spanje. Het is het meest zuidelijk gelegen skigebied van Europa. De Sierra Nevada heeft 65 km aan piste en het skiseizoen duurt 5 maanden. In de Sierra Nevada zijn Pradollano en Borreguiles de belangrijkste skipistes. De Sierra Nevada heeft maar liefst 16 bergtoppen die boven de 3000 meter uitreiken. Het hoogste punt van het Spaanse vasteland is dan ook te vinden in de Sierra Nevada en heeft een hoogte van 3482 meter. Het speciale aan een wintersportvakantie in de Sierra Nevada is dat je tijdens het skiën uitzicht hebt op de Spaanse kust! Skiën in Spanje in combinatie met een paar dagen naar het strand is hier dan ook uitstekend mogelijk!

Naast de Sierra Nevada en de Pyreneeën heeft Spanje nog een aantal andere Spaanse gebergten. Zo is er ook nog het Castiliaans scheidingsgebergte. Spanje bestaat voor ongeveer tweederde uit Spaanse hoogvlakte met een gemiddelde hoogte van 600 meter. Dit gebergte splitst als het ware de Spaanse hoogvlakte in tweeën. Het Castiliaans scheidingsgebergte begint ten noorden van Madrid en loopt ten zuiden van de regio Castillië y Léon tot net over de grens met Portugal.

In het noordwesten van Spanje ligt ook nog het Cantabrisch gebergte. Dit gebergte ligt ten westen van de Pyreneeën en is de afscheiding tussen de groene Atlantische kust en de droge Spaanse hoogvlakte. Hoewel het Cantabrisch gebergte ook enkele skigebieden heeft, staat dit gebergte veelal bekend om de vele wandelmogelijkheden. In dit gebergte zijn ook de diepste grotten van Spanje te vinden.

Naast al deze outdoor skimogelijkheden is er in Madrid ook nog de mogelijkheid om in hartje zomer te genieten van de sneeuw. Madrid heeft namelijk het grootste indoor skicentrum van Europa.

Door de perfecte ligging in het zuidwesten van Europa en de vele mogelijkheden is Spanje de meest zonzekere wintersportbestemming in Europa.

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.