Vrijwilligerswerk in Spanje en Latijns- Amerika wordt de laatste jaren steeds populairder onder de Nederlanders. Steeds meer mensen en ook vooral jongeren gaan tijdens hun vakantie naar ontwikkelingslanden om mee te helpen met verschillende projecten. Dit kan het bouwen van een weeshuis zijn, lesgeven in Latijns-Amerika of op een vrijwilligersreis gaan in Spanje.

Er zijn veel organisaties die vrijwilligerswerk aanbieden en dit aantal blijft groeien de komende jaren. Ook doen veel bedrijven aan vrijwilligerswerk zowel in eigen land als in het buitenland. De relatieve afstand (afstand in tijd, geld en moeite) is de afgelopen jaren kleiner geworden waardoor het bezoeken van ontwikkelingslanden nu ook steeds toegankelijker wordt. De relatieve afstand is kleiner geworden door ontwikkeling van vervoer over land, zee en in de lucht.

Je kunt nu ook eerst een Spaanse cursus volgen en daarna vrijwilligerswerk gaan doen in een Spaanstalig land, bijvoorbeeld in Mexico. Bij don Quijote kunnen ze dit voor je regelen, het is namelijk belangrijk dat je een bepaald niveau Spaans hebt voordat je mensen kunt helpen. De enige voorwaarde die don Qijote stelt is dat je een cursus Spaans van minimaal 4 weken volgt om je Spaans te verbeteren.Tijdens je cursus zul je verblijven bij een gastgezin om zo je Spaans nog sneller te verbeteren. De cursus Spaans moet ervoor zorgen dat je Spaans op een gedegen niveau beschikt zodat je vrijwilliger kunt worden. Wanneer je met vrijwilligerswerk begint kun je ervoor kiezen om bij je gastgezin te blijven of je kunt kiezen voor een andere huisvesting, deze hoeft niet van don Quijote te zijn.

Neem hier makkelijk deel aan door je zelf in te schrijven bij don Quijote. Een ervaring voor het leven zal het worden die je nooit zult vergeten!!

Alle inkomsten worden gaan direct naar het vrijwilligersproject. Zo kun je zelf ook meteen zien waar het geld naartoe gaat. Tegenwoordig kun je ook vrijwilligerswerk doen in Spanje, stel je eigen reis samen en help de minder bedeelden. Het helpen bouwen van weeshuizen en scholen geeft je een voldaan gevoel!

Wij zoeken voor jou naar een goed vrijwilligersproject. Tijdens je vrijwilligerswerk zul je begeleidt worden zodat wij ook op de hoogte blijven van hoe het met je gaat en je kunnen helpen wanneer dit nodig is. Voor elke vrijwilliger wordt er door don Quijote een bijdrage geschonken aan het desbetreffende project.

Dus heb je altijd al iets willen doen voor die mensen die minder bedeeld zijn in hun leven dan jij? Nu heb je de kans om hier wat voor te doen, wordt vrijwilliger in een Spaanstalig land in Spanje of Latijns-Amerika. Er zijn veel projecten in Latijns Amerika die helpen in weeshuizen en scholen. Verbeter én je Spaans én het leven in van de minder bedeelden door jouw hulp als vrijwilliger!

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.