Hawaï en Brazilië staan natuurlijk bekend als dé surfbestemmingen van Zuid-Amerika, maar Peru mag niet vergeten worden voor surfvakanties. De kust van Peru biedt golven voor  sufers op alle niveau´s: beginners, gevorderden en experts. De constante winden uit het verre zuiden veroorzaken hoge golven op de talloze surfstranden van Peru.

  • Vroeger was surfen voor de rijkere mensen in Peru en werd er nauwelijks aandacht aan besteed. Tegenwoordig staan de kranten er vol van en heeft Peru zelfs een eigen surfprogramma op de nationale tv: ‘Surf Peru’.
  • Peru sponsort en organiseert vele internationale surf events waardoor het land als surfbestemming steeds populairder wordt.
  • Elke zomer zijn de stranden gevuld met kinderen, jongeren, volwassene en soms ook nog huisdieren die aan het surfen zijn.

 Als sinds de oudheid is surfen belangrijk in Peru. De eerste Peruaanse kolonisten probeerde al te vissen door middel van het surfen! Daarnaast komen een paar wereldkampioenen surfen uit Peru. In 2004 werd Sofía Mulánovich de vrouwelijke surf- wereldkampioen en in 2007 won Luis Miguel, ook wel “Magoo”, de World Masters Surfing Championship en daarna werd Christobal de Col de wereldkampioen jeugd surfen. Door deze successen is surfen erg populair bij de Peruaanse bevolking. Lang geleden werd er alleen door de ‘elite’ gesurfd, maar vandaag de dag is het een activiteit die iedereen kan ondernemen.

De bekendste surfspot van Peru is “Máncora”. Dit strand bevindt zich aan de noordkust van Peru en heeft de grootste ‘left hand point break’ ter wereld. Daarnaast bevindt zich hier ook de grootste golf ter wereld, de “Chicama”, die wel meer dan 4 km lang is. En in ‘Pica Alto’ vind je de hoogste surfgolven van Zuid Amerika, wel 4 meter! Sinds 2007 worden de stranden van Máncora ook gebruikt voor professionele wedstrijden en kampioenschappen. Hierdoor zijn er hier vele toeristische attracties zoals surfwinkels en -scholen, restaurants en accommodaties. Er komen ook vele toeschouwers om het professionele surfen te bekijken. Touroperators bieden daarom vele surf vakanties in Peru aan.

Peru heeft als reisbestemming zoveel te bieden, maar vaak wordt tijdens een vakantie naar Peru het surfen vergeten. Dat terwijl surfen een belangrijk aspect is van het Peruaanse leven. Chicama is opgenomen in de top 10 surfvakanties door het Surfer Magazine, dus als je de kans hebt om daar een surflesje te nemen, zeker doen! 

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.