Loop de Spaanse straten in en het eerste wat je ziet zijn de kleurrijke, goed verzorgde en natuurlijk druk pratende mensen. Spaanse mode betekent verzorgd zijn en gekleed zijn naar de gelegenheid. Ga je naar een trouwerij dan trek je als vrouw zijnde een mooie jurk aan. In Spanje wordt nog veel het accent gelegd op de mannelijke en vrouwelijk vormen. Spaanse mode is gepast, maar wel mét creatieve uitschieters.

Mensen houden zich bezig met hun uiterlijk. Ze willen goed voor de dag komen. Dat is ook zo leuk aan de Spaanse mode, Spanjaarden zien er graag verzorgd uit. Natuurlijk ken je de Spaanse mode wel van de grote winkel ketens zoals  Zara, Mango, Pull & Bear, Bershka, Stradivarius en Blanco. Deze winkels staan allemaal bekend om hun mooie kleding voor een redelijke prijs. Stuk voor stuk winkels waar ik héél graag  naar binnen loop…  En ook één van de redenen die het leven in Spanje nóg een beetje leuker maken.

Maar Spanje heeft meer. Succesvolle en internationaal bekende Spaanse ontwerpers zijn Aldolfo Dominguez, Amaya Arzuaga, Antonio Miró en Paco Rabanne.

Tijdens de fashion week laten zij en vele anderen een voorproefje van hun nieuwste creaties zien. Het grootste modespektakel in Spanje is de Madrid Fashion Week. Oftewel Mercedes-Benz Fashion Week Madrid, Mercedes is namelijk de hoofdsponsor van dit evenement. Twee keer per jaar komen ontwerpers van over de hele wereld hier bij elkaar om hun ontwerpen te showen. De modellen lopen in kleurrijke creaties waar de passie vanaf spat. De kleding is om hun lichaam gedrapeerd alsof elke show hun laatste is.

Tijdens Madrid Fashion Week krijgt ook nieuw talent de kans om zijn gezicht te laten zien! Dit kan tijdens de EGO shows. Er wordt een manier van zelfexpressie geshowd waarbij er continue op zoek wordt gegaan naar nieuwe stijlen en innovatieve trends.

Met Madrid als dé modehoofdstad van Spanje behoort deze fashion week tot één van de belangrijkste ter wereld. Dit geldt natuurlijk ook voor grote zussen New York, London, Parijs en Milaan. Andere grote mode evenementen in Spanje zijn 080 Barcelona Fashion en Valencia Fashion Week.

Spanje kent vele succesvolle merken maar hét grote Spaanse succesverhaal is toch wel Zara. Oorspronkelijk begonnen in Barcelona en inmiddels uitgegroeid tot een van ´s werelds grootste modemerken. En met inmiddels 1.659 winkels, blijft Zara nog steeds groeien. Tegenwoordig verkoopt Zara ook meubels en andere accessoires om je huis te decoreren, oftewel Zara Home.

De Zara winkels hangen vol met de nieuwste mode. Zara doet mee aan gedurfde trends (zoals nu de gothic invloed en veel verschillende materialen!) en is niet bang om haar creativiteit te tonen. Dat is één van de vele redenen waarom we zo van Zara houden. Zara is uniek en de kleding is eindeloos te combineren. De Spaanse Zara winkels zijn allemaal met een mooi design uitgerust waardoor je er heerlijk kunt winkelen!

Wil je tijdens je bezoek aan Spanje echt goed op de hoogte blijven van het laatste mode nieuws, dan lees je de ¡Hola! Dit tijdschrift houdt je wekelijks op de hoogte van alle nieuwtjes uit Spaans modeland (en je oefent er meteen je Spaans mee!) Je zult tijdens je bezoek aan Spanje ook allerlei minder bekende winkels ontdekken. Spanje zit namelijk vol met dit soort schatten. Loop eens een paar keer een zijstraatje in en je hebt er alweer een gevonden. De Spanjaarden weten namelijk wel wat mooi is!

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.