Penélope Cruz is een bekende Spaanse actrice die sinds 2011 op de Hollywood Walk of Fame vereeuwigd is. Ze is ook meerdere keren genomieerd voor een Oscar en heeft deze zelfs gewonnen in 2009 voor beste vrouwelijke bijrol in Vicky Cristina Barcelona. Penélope Cruz verliet haar middelbare school om voor een danscarrière te gaan. Aan het Nationaal Conservatorium in Madrid studeerde ze onder andere klassiek ballet. Ook heeft Penélope theater gevolgd in New York op de Christina Rota school.

De eerste films van Penélope Cruz waren in het Spaans. De film Belle Epoque was verkozen voor beste niet-Engelstalige film en won daarmee een Oscar. Van de Spaanse film Abre los Ojos is ook een Engelse versie gemaakt genaamd Vanilla Sky met Tom Cruise, hierin speelde Penélope twee keer hetzelfde karakter. Penélope Cruz acteert sinds 1992 al in Spaanse en Engelse films. Ze was ook de eerste Spaanse actrice die werd genomineerd voor een Academische Award voor Beste Actrice! Sinds jaren is Penélope Cruz ook model voor het Franse cosmetica merk L'Oréal Paris en voor shampoo. Elk jaar verdient zij hier 2 miljoen dollar mee. Ook heeft ze ontworpen voor Mango en is ze model geweest voor Ralph Lauren. Buiten acteerwerk is Cruz ook actief op modegebied. Ze staat met andere beroemde actrices aan de top van meest sexy vrouw en Cruz is het gezicht van vele modemerken.

Privéleven van Penélope Cruz

Penélope is lange tijd verloofd geweest met Tom Cruise na de film Vanilla Sky. Het is alleen nooit tot een bruiloft van de twee gekomen. Ook is ze een jaar samen geweest met de acteur Matthew McConaughey. In 2010 is Penélope Cruz in het diepste geheim getrouwd met Javier Bardem (Spaanse acteur). Samen hebben ze een zoon genaamd Leonardo die op 22 januari 2011 ter wereld kwam in Los Angeles. Penélope is een goede vriendin van de Spaanse filmregisseur Pedro Almodóvar. Zij kennen elkaar van de vele films waarin Penélope heeft gespeeld voor Pedro. Pedro noemt Penélope ook zijn muse.

Vrijwilligerswerk

Cruz schenkt ook haar tijd en geld aan goede doelen. Ze heeft vrijwilligerswerk gedaan in Uganda en India, waar ze een week voor Moeder Teresa heeft gewerkt in een kliniek. Deze trip heeft de ogen geopend van Cruz en hierna heeft ze dan ook een goed doel gestart voor dakloze meisjes in India. Cruz heeft haar salaris van haar eerste Hollywood film geheel gedoneerd aan Moeder Teresa. In het begin van 2000 is Penélope ook op reis geweest nar Nepal om daar Tibetaanse kinderen te fotograferen voor een tentoonstelling van de Dalai Lama. Dit heeft veel indruk op haar gemaakt en ze heeft dan ook het volgende gezegd: “Deze kinderen breken mijn hart. Ik moet mezelf in bedwang houden om niet te huilen. Niet geheel uit medelijden maar ook om te zien hoe hard het leven kan zijn en hoe  moeilijk het is de juiste keuzes te maken”.

Penélope Cruz heeft zich als klein meisje naar de top gevochten en is nu een wereldwijd erkende actrice. In de toekomst zullen er nog veel films verschijnen waarin deze Spaanse actrice speelt. Verder kunnen we Penélope altijd bewonderen in reclames van cosmetica merken en modemerken. Het is een prachtige vrouw die het ver geschopt heeft. Ik hoop dat ze alleen maar succesvoller wordt!

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.