De Spaanse Tortilla

Het wordt niet voor niets ook wel ‘Tortilla Española’ genoemd: de tortilla de patatas is één van de pronkstukken van Spanje. In iedere tapasbar in Spanje kom je standaard een tortilla de patatas tegen. Dit is een soort grote omelet van ei en aardappelen en vaak ook met ui. Je bezoek aan Spanje is niet compleet zonder deze taart geprobeerd te hebben! Ook leuk én lekker is het om hem zelf eens te bereiden!

Andere Spaanse gerechten die ook zeker aanraders zijn in de plaatselijke tapasbarren:

Patatas bravas

Typisch Spaanse tapa, niet echt iets bijzonders maar o-zo-lekker! Gefrituurde aardappeltjes met gekruide salsa.

Gambas a la plancha

Gebakken garnalen met knoflook en peterselie op een stukje stokbrood. Vooral lekker aan de kustgebieden, deze gebieden staan bekend om hun goede vis! Deze gebieden zijn overigens ook een heel goede plek om Paella te eten, nog één van Spanje’s specialiteiten.

Calamares a la romana

Gefrituurde inktvisringen. Zelfs als je normaal niet echt van vis houdt worden deze vaak nog wel lekker gevonden!

Chorizo

Lekker stukje worst, meestal ook goed gekruid met pittige paprikapoeder.

Lomo

Dit is het lekkerste stukje vlees van een varken. Niet te vergelijken met ander varkensvlees!

Boquerones en vinagre

Sprot in azijn. Dit moet je een keertje geprobeerd hebben.

Albóndigas

Kleine gehaktballetjes in saus. Niet zoals de Nederlandse gehaktballen, maar wel erg lekker!

Croquetas de jamón

Deze Spaanse kroketten lijken in niets op onze Nederlandse kroket. Ze zijn klein en meestal van kaas, ham, garnalen of stokvis.

In de Spaanse keuken is het normaal om deze gerechten met een stukje stokbrood te eten. Vaak krijg je bij een drankje een tapa of ook wel pincho genoemd, gratis. Er zijn nog veel meer lekkere gerechtjes, die mag je zelf gaan uitproberen in Spanje!

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.