Onbekend voor velen is deze levendige wijk aan zee in de stad Málaga. Pedregalejo omvat een zeer uniek stukje Spanje waar het authentieke Zuid-Spaanse vissersleven slim wordt gecombineerd met modern ondernemerschap. Het resultaat is dat steeds meer studenten de stad weten te vinden.

Het is een gewone zondagochtend ergens in het najaar. Het strand is leeg op een paar jonge ‘guiris’ na, herkenbaar aan hun lange lijven en blonde uiterlijk, en ook aan dat ze zich als enige buiten het hoogseizoen nog op het strand wagen in bikini. Spanjaarden doen dat niet. Kijkend naar de autovrije boulevard, is het duidelijk wat zij dan wel doen. Ze flaneren er lustig op los langs de talloze barretjes, café’s, restaurants en de houten bootjes op het strand, waar op houtvuurtjes de beroemde ‘espetos de sardinas’ worden gegrild. Leuk detail is dat deze sardientjes dezelfde ochtend nog vrolijk rondzwommen in de zee die je vanaf het terras bekijkt.

Kijk je nog eens goed naar het strand, dan zie dat de ‘guiris’ die er liggen bijna zonder uitzondering boeken voor hun neus hebben. Zij kozen voor Málaga als bestemming om Spaans te leren en stampen woordjes in de zon voor de volgende toets. In Pedregalejo staat de meerderheid van de talenscholen in Málaga. Het voordeel van een verblijf in deze buurt is overduidelijk. Het strand ligt voor de deur en dat is erg handig is met het zonnige klimaat. De inwoners zijn erg vriendelijk en behulpzaam, ook wie hun taal nog niet onder de knie heeft voelt zich er welkom. Horecagelegenheden zijn er te over, de school is vlakbij en met bus 11, die elke tien minuten rijdt, sta je binnen 20 minuten in het oude centrum van Málaga.

Sinds de huidige burgemeester daar het bestuur overnam, is hartje Málaga veranderd in één groot terras en is de keuze aan bars, restaurants, hippe terrassen en clubs eindeloos. Voor een portie cultuur zijn er verschillende musea, waaronder het Picasso Museum en het onlangs geopende Thyssen Bornemisza Museum. De haven is volledig gerestyled en vormt nu een van de grootste trekpleisters voor toeristen met sjieke winkels en – ook weer - uitgaansgelegenheden. Pedregalejo lift mee op deze toenemende aantrekkingskracht van de stad en maakt mede van Málaga één van de populairste Spaanse steden om de taal onder de knie te krijgen.

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.