Spanje heeft een oppervlakte van ongeveer 506.000 vierkante kilometer met veel natuurparken verspreidt over het hele land. Er zijn veel natuurparken in Spanje die uitgeroepen zijn tot nationale parken. Deze parken in Spanje worden beschermd door de overheid deze willen het intakt houden van de flora en fauna met zo min mogelijk menselijke invloeden. Alle Nationale parken van Spanje zijn openbaar. In totaal zijn er 14 nationale parken in spanje. Er zijn 9 parken op het schiereiland van Spanje, 4 op de Canarische eilanden en 1 op de Balearen. Hieronder worden ze allemaal één voor één kort besproken.

Nationaal Park op de Balearen

 

Het Nationale park del Archipiélago de Cabrera

Het eiland Cabrera is het enige natuurpark op de Balearen. Dit hele eiland is een nationaal park. Het bijzondere van dit park is dat het meeste zich onder water bevindt. Een onderwaterwereld waar je u tegen zegt met mooie koralen, vissen en zeeschildpadden.

 

Nationale Parken op de Canarische Eilanden

Het Nationale park Timanfaya (Lanzarote)
 

Eénmaal in het natuurpark van Lanzarote, waan je je in een ´´maan´´landschap. Door de vroegere lava kan er bijzondere wijn verbouwd worden met een speciale smaak. Delen van de film Lord of the Rings zijn hier opgenomen. Het is niet toegestaan door dit nationale park te wandelen. 

Het Nationale park Garajonay
 

Het nationale park van Spanje genaamd Garajonay heeft een oppervlakte van iets minder dan 4.000 hectare en ligt op het eiland La Gomera. De kenmerken van dit nationale park zijn de zeldzame diersoorten en dichte bossen. Er komen alleen al 150 verschillenden insecten voor die alleen op dit eiland leven.

Het Nationale park de la Caldere de Taburiente (La Palma)


Dit nationale park is gelegen op het eiland La Palma. In dit park vind je bergen, vulkanen en prachtige watervallen en het heeft een oppervlakte van 4.690 hectare.

Het Nationale park del Teide (Tenerife)
 

Het enige nationale park dat ontstaan is door een vulkanische uitbarsting. Het eiland is omringt door een vulkanisch landschap en vanaf een pad tussen het vulkanische gesteente heb je een prachtig uitzicht over het eiland.

Nationale Parken op het Iberische Schiereiland

 

Het Nationale park Picos de Europa (Asturië, Castilië en León en Cantabrië)
 

Picos de Europa was het eerste nationale park van Spanje en ligt in het noorden van Spanje. Het park wordt al jaren lang gekenmerkt voor de schitterende landschappen met hoge bergen, diepe dalen en dichte bossen. Sinds 1995 is het park uitgebreid tot 64.660 hectare en benoemd tot "Picos de Europa", dit ook doordat het een onderdeel is van het Cantabrisch Gebergte. Tot op de dag van vandaag zijn er nog wilde bruine beren te vinden die leven in een unieke flora en fauna.

Het Nationale park Coto de Doñana (Andalusië)


Dit Nationale Spaanse natuurpark ligt aan de Atlantische Oceaan in twee provincies (Huelva en Sevilla) en aan de monding van de Guadalquivir. Door het natuurpark lopen geen wegen, de mensen die hier wonen leven op natuurlijke wijze zonder moderne voorzieningen zoals elektriciteit. Het park heeft een oppervlakte van 50.720 hectare.

Het Nationale park Sierra Nevada (Granada)
 

Dit is het grootste nationale park van Spanje met een oppervlakte van ongeveer 86.200 hectare. De naam Sierra Nevada is ook voor het bergketen met bergen van meer dan 3.000 meter hoogte. Doordat het zo zuidelijk ligt is de flora en fauna uniek en vind je daar dier- en plantsoorten die nergens anders voorkomen dan in de Sierra Nevada.

Het Nationale park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (Lerida-Catalonië)

Het nationale park ligt in de provincia Lerida in het noorden van Spanje in de Pyreneeën. Dit natuurpark in Spanje kenmerkt zich door de vele kleine bergrivieren en bergmeren.

Het Nationale park de Monfragüe
 

De naam komt uit het latijns Mons Fragorum en betekent "holle berg". Het park Monfragüe is het enige nationale park in de regio Extremadura met een oppervlakte van ongeveer 18.120 hectare. Het park Monfragüe staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO sinds 2003.

Het Nationale park de las Islas Atlánticas de Galicia (Galicië)


Dit nationale park in Spanje is het enige in de regio Galicië. Het is een nationaal park voor alle eilanden die voor de Galicische kust liggen zoals Ons, Cie, Cortegada en Sálvora. Het park heeft een totale oppervlakte van ongeveer 8.500 hectare waarvan 1.200 op het land en 7.300 in de zee.

Het Nationale park Ordese y Monte Perdido (Pyreneeën)


Dit Nationale park in Spanje heeft een oppervlakte van 15.610 hectare. Dit park gelegen in het Spaanse deel van de Pyreneeën en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO sinds 1997. Belangrijke kenmerken van dit natuurpark zijn de besneeuwde bergtoppen en diepe dalen, de hoogste top is 3350 meter (Monte Perdido).

Het Nationale park Tablas de Damiel (La Mancha)


Met de bijna 2.000 hectare is dit natuurpark van Spanje gelegen in de regio La Mancha een beschermd gebied voor 180 verschillende soorten vogels die hier rusten voordat zij naar warme oorden trekken. Het gebied wordt namelijk gekenmerkt als een nat en regenachtig gebied, perfect voor watervogels.

Het Nationale park de Cabañeros (Castilië la Mancha)


Het natuurpark Cabañeros is omgeven door de gebergtes van Toledo in de regio´s van Ciudad Real en Toledo. Het park heeft een zacht mediterraans klimaat (zomers droog en in de herfst valt er veel neerslag, in de winter zal het nooit koud worden).

 

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.