Naast prachtige stranden, een mooie cultuur en prachtige natuur heeft Spanje nog veel meer te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de vele museums met uiteenlopende werken uit verschillende perioden uit de Spaanse geschiedenis. Veel Spaanse musea hebben een goede balans kunnen vinden tussen het combineren van oude kunst met moderne kunst en vaak ook een prachtige architectuur. Het aanbod van Spaanse musea is enorm, daarom hieronder zeer kleine greep uit de Spaanse museumgids.

Het Prado museum in Madrid

Het Prado museum in Madrid is een van de bekendste en ook een van de grootste musea ter wereld. Onder andere werken van Bosch, Albrecht Dürer, Botticelli, Velazquez, Gaudi, Michelangelo en Van Dyck worden in dit museum tentoon gesteld. Naast schilderijen bevat het museum ook en groot aanbod van beeldende kunst, munten en andere kunstwerken. In totaal bezit het museum meer dan 8500 kunstwerken. Deze kunstwerken worden niet alleen tentoongesteld in één en hetzelfde gebouw, nee deze kunstwerken zijn verdeeld over 2 gebouwen, ‘Het Villanueva’ en ‘Cason del Buen Retiro’. Tijdens een trip naar Madrid is een bezoek aan dit museum zeker de moeite waard. Ieder jaar komen miljoenen mensen het museum bezoeken. In 2011 had het museam een bezoekersaantal van 2,9 miljoen.

Het MNAC in Barcelona

Naast Madrid heeft ook Barcelona een prachtig museum. Het Museum Nacional d’Art de Catalunya, ook wel bekend als MNAC. Het museum is gevestigd in het Palou Nacional op de Montjuïc –heuvel. Maar vanaf Plaza España kun je genieten van een prachtig zicht op het museum. Veel mensen vinden het Palau Nacional wat weg hebben van Vaticaanstad. De belangrijkste collectie van het museum is de collectie van Romaanse kunst. De meeste werken uit deze collectie zijn representatief voor de Romaanse kunst in Catalonië. Naast deze collectie heeft het museum ook een grote collectie, gotische kunst maar ook werken uit de renaissance en uit de barok. Ook zijn er in het museum verschillende werken te vinden van onder andere Rubens en Picasso. Het museum bezit in totaal meer dan 150.000 werken. Als je een ticket koopt voor dit museum, dan heb je 2 dagen de tijd om het museum te bekijken. Mocht je niet veel interesse hebben in de kunst, ga dan zoiezo even een kijkje nemen om de prachtige architectuur te bewonderen.

Dalí Museum in Figueras

Ten noorden van Barclona ligt het plaatsje Figueras. Deze plaats  is de geboortestad van kunstenaar Salvador Dalí. Dit is dan ook de reden dat het Dalí museum is gevestigd in deze plaats. De collectie bestaat uit duizenden voorwerpen uit verschillende perioden van het leven van Dalí. Meer dan 4000 kunstwerken zijn het gevolg van Dalís gebruik van verschillende technieken, materialen en media. De kustwerken omvatten onder andere sieraden, schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken. Het grootste gedeelte van de collectie is het hele jaar door te zien in het Dalí Theater museum. Twee bijzondere aspecten van het museum zijn de architectuur, en het feit dat Salvador Dalí begraven ligt in het museum! Echter een bezoek aan het graf van Dalí is niet mogelijk.

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.