Natuurlijk kun je een bezoek brengen aan de bekende grote steden van Spanje. Maar wat dacht je ervan om Spanje eens van de andere kant te bekijken? In Spanje zijn de mooiste plaatsen te vinden, plaatsen in Spanje waar toeristen (nog) niet komen, maar natuurlijk ook plaatsen die wel al zijn ontdekt door het massatoerisme. Lees hier meer over de mooiste plekken in Spanje.

Nerja
Zo heb je het plaatsje Nerja. Een paar jaar geleden was dit erg rustig maar langzaamaan begint het steeds een beetje drukker te worden. De beroemde uitstekende rotspunt met gigantisch panorama terras wordt ook wel het ‘‘Balcon de Europa’’ genoemd. Via dit ‘‘Balkon van Europa’’ heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad, de kust en de bergen. Het meest gefotografeerde strand van Spanje is hier ook te vinden. Net zoals de druipsteengrotten, deze worden ‘‘Las cuevas de Nerja’’ genoemd.

Desierto de Tabernas
De enige woestijn in Europa heeft een geheel eigen soort flora en fauna gevormd. Dit komt door de unieke omstandigheden waarin de woestijn zich bevind. De ‘‘Desierto de Tabernas’’ is geen typische zandwoestijn. Het is een ruige woestijn waarbij je ook rotsachtig gebied aantreft. De woestijn van 280 km² groot is beschermd natuurgebied waar maar liefst 3000 uur per jaar de zon schijnt! De woestijn ligt in het zuid-oosten van Spanje, vlak boven Almeria.

Vejer de la Frontera
De Spanjaarden noemen dit kleine stadje vaak ‘‘El pueblo blanco’’ omdat er zoveel witte huisjes in de straten te zien zijn. Het is ooit verkozen tot mooiste plaats van Spanje, maar ondanks dit is het nog een vrij onontdekt reisdoel.

Frigiliana
Dit is het best in stand gebleven Moorse dorp van Andalusië. Dit pittoreske witte dorpje is werkelijk waar prachtig om te zien en om doorheen te wandelen, het is er altijd sfeervol en is een van de mooiste plaatsen in Spanje.

Puente Nuevo
Deze gigantische brug is een belangrijk kenmerk van de stad Ronda. Ronda is gesplitst in twee delen door een rivier die er midden doorheen stroomt. Hierdoor is er een kloof, de Tajo-kloof. De Puente Nuevo verbindt deze delen met elkaar. De wanden van de kloof zijn 200 meter hoog waardoor je vanaf de brug een indrukwekkend uitzicht hebt in de diepte. Vanaf de bruggen Puente Arabe en Puente Viejo kun je de ‘‘hangende huizen’’ boven de Tajo-kloof bekijken.

Cádiz
De mooiste plek in Spanje, en ook één van de best verborgen gehouden plekken, is Cádiz. Het is de oudste bewoonde havenstad van West-Europa. De intieme oude binnenstad van Cádiz is een paradijs om doorheen te lopen. Hij ligt op het einde van het schiereiland en wordt bijna helemaal omringd door water. Je kijkt je ogen uit terwijl je rond dwaalt tussen een wirwar van smalle straatjes waarna je uitkomt op een van de sfeervolle plazas. Cádiz is la ciudad que sonríe, de stad die glimlacht.

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.