Landelijk toerisme aan de Costa Blanca

Naast het sol y playa toerisme, speelt kwaliteits, plattelands & natuur toerisme een steeds grotere rol binnen het toerisme in Spanje. Het binnenland van de Costa Blanca is voor een deel nog onontdekt en biedt veel mogelijkheden voor vakanties die meer ontdekkend en meer op de beleving van een authentieke Spaanse omgeving gericht zijn.

Verder lijkt het er op dat toeristen ook steeds meer kijken naar de duurzaamheid van een bestemming en hier zou Spanje kunnen uitblinken. Bijvoorbeeld in het gebruik van zonne-energie en het gebruik maken van waterbesparende technieken. Twee aspecten die Spanje op het lijf geschreven zijn. Er is namelijk veel zon en weinig water. Hiermee is duurzaamheid een logisch concept dat past bij het land en klimaat! Verder zijn begrippen als Glamping (glamorous camping) etc. door het klimaat makkelijker te realiseren dan in andere landen.

La Comunidad Autonoma Valenciana telt naar schatting in 2012 zo´n 9000 bedden in Casas Rurales en soortgelijke ondernemingen. Een Casa Rural  is een algemene omschrijving van particuliere en bedrijfsonroerende goederen die over het algemeen landelijk zijn gelegen en geëxploiteerd worden als toeristisch object. De Costa Blanca dat ligt binnen La Comunidad Autonoma Valenciana en neemt 5,3 miljoen toeristen voor zijn rekening. Het klimaat wordt hier als het beste en gezondste van Europa omschreven door de World Health Organization.

Een ideaal vakantieklimaat dus met zeer lange seizoenen. Als de Nederlandse wegen eigenlijk constant glinsteren van de motregen, regen, hagel of later bedekt zijn met een wit laagje, is het hier voorjaar. In januari en februari staan hier de amandelen in bloei en wordt de wintertarwe gezaaid,  komen de fietsploegen uit België en Nederland hier trainen en herbergt deze Spaanse deelstaat veel wandelaars, sportklimmers en Golfers uit het noorden van Europa. Kom vooral genieten van dit prachtige deel van Spanje en haar uitgestrekte natuur.

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.