Mexico is 47 keer zo groot als Nederland. Het is een prachtig land waar je maanden doorheen kunt reizen. De rijke geschiedenis, de vele culturen, de tropische wateren, het fantastische eten en de woestijnen en vulkanen zijn verschillende redenen om een rondreis door Mexico te maken.

Mexico is gelegen in Latijns Amerika en de nationale taal is Spaans. Het is het prachtige land van de Azteken en kent grote verschillen in geografie, cultuur en klimaat. Reizigers kunnen er genieten van de zon, zee en het strand, maar ook van het heerlijke eten, de nationale parken, het tropische regenwoud, de koloniale steden en de precolumbiaanse ruïnes.

Drie wereldplekken voor jouw Mexico rondreis

Chichen Itza (Mexico)

Als je een rondreis door Mexico maakt vind je verschillende overblijfselen van de Maya-cultuur, zo ook in Chichen Itza. Dit was namelijk een van de belangrijkste steden van het Maya rijk die als een soort enorme piramides boven het Mexicaanse oerwoud uitsteken. De stad is gelegen op het schiereiland Yucatán en kent vele heilige bouwwerken aan de rand van de oude krater Chicxulub, waaronder de Piramide van Kukulcán. Deze piramide is opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

San Christóbal de las Casas

Als je veel cultuur en natuur in korte tijd tijdens je rondreis in Mexico wil zien en stranden niet boven aan je lijstje staan, dan is het Zuiden van Mexico een echte aanrader. Hier vind je regenwoud, bergen en eeuwenoude mayatempels, zoals die van Palenque. Hoog in deze zuidelijke bergen, dicht bij de grens van Guatemala ligt San Cristóbal de las Casas. Een verblijf in deze oude koloniale stad is voor veel mensen het hoogtepunt van hun bezoek aan dit deel van Mexico.

Oaxaca

Staan stranden wel bovenaan jouw lijstje, dan zijn de parelwitte zandstranden en helder blauw water van Oaxaca in Mexico echt de moeite waard. Je vindt hier schildpaddenstranden, surfstranden, maar ook kleine baaitjes. Maar Oaxaca heeft meer te bieden, namelijk een verbluffend berglandschap, mooie valleien, enorme maïsvelden en een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen is hier te vinden, namelijk de tempelstadruïne Monte Albán.

Vele andere reizigers hebben ook de diversiteit van het land ontdekt. In 2011 verwelkomde Mexico namelijk 22,67 internationale bezoekers. Het record van 2008 is hiermee verbroken.

Ben jij door deze informatie geïntrigeerd geraakt en wil je ook op reis naar het geweldige diverse Mexico? Kijk dan nu op de volgende reissites:

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.