Deze Spaanse Formule 1-coureur Fernando Alonso is geboren op 29 juli, 1981 in de stad Oviedo, dat in de noordelijke regio Asturië ligt.

Alonso staat natuurlijk bekend om al zijn overwinningen in de kart- en Formule 1-wereld, maar vooral door de snelheid waarmee hij zijn weg naar de hoogste tak van de autosport wist te vinden.

  • In Spanje, een land zonder Formule 1-traditie, hebben zijn successen tot een echte “Alonsomania” geleid en is Fernando Alonso een nationale held.
  • Een grappig detail is dat de Asturische vlag dezelfde kleuren als het Renault-team heeft, namelijk lichtblauw en geel. De tribunes waren tijdens de Grand Prix van Spanje totaal veranderd in een lichtblauwe zee van toeschouwers.

Op zijn derde was Alonso al fan van auto’s. Zijn vader bouwde een autootje voor zijn achtjarige oude zus, maar die vond het alles behalve interessant. Voor de kleine Alonso daarentegen, was het liefde op het eerste gezicht. Hij begon met karten en op zijn zesde was duidelijk dat het niet zomaar een hobby was. Daarna kwamen zijn eerste overwinningen: in 1988 in Pola Liviana waar hij de kinderkampioenschappen won en twee jaar daarna won de toen negenjarige Alonso de jeugdkampioenschappen in Asturias en het Baskenland.

Tot 1998 was Alonso actief in karten en had tegen die tijd al vele overwinningen op zijn naam staan. In 1999 maakte hij de overstap naar de eenzitters en werd al meteen kampioen van Spanje tijdens de Nissan Euro-Open Series. Een jaar later rijdt Alonso voor het team van Astromega in het internationale Formule 3000 kampioenschap. Na dit seizoen tekende Alonso een Formule 1 contract bij het Minardi team en maakt zijn debuut in de Grand Prix Australië op 4 maart 2001, als twee na jongste F1-coureur uit de geschiedenis. Tijdens zijn tijd bij Minardi wint hij niks, maar hij presteert tijdens kwalificatieritten vaak beter dan andere piloten, waardoor hij zich  in 2002 aansluit bij Renault als testpiloot en promoveert in 2003 naar volwaardig piloot.

Als Formule 1 piloot bij Renault haalt hij zijn eerste podiumplek op de Grand Prix van Maleisië, de derde plek en enkele weken later wordt hij tweede, achter Michael Schumacher op de Grand Prix van Spanje. In augustus wordt hij wel eerste op de Grand Prix van Hongarije en uiteindelijk scoort hij in 12 van 18 Grand Prixs punten wat uiteindelijk goed is voor een vierde plek in de eindstand van het wereldkampioenschap.

De Jongste Formule 1 Wereldkampioen

2005 en 2006 zijn de hoogtijdagen van de formule 1 coureur. In 2005 werd Alonso op 24 jarige leeftijd de jongste wereldkampioen in de geschiedenis van de Formule 1. Vanaf 2006 gaat het allemaal niet zo lekker maar in 2012 en 2013 eindigt Alonso op de tweede plek van het wereldkampioenschap. Alonso rijdt al sinds 2011 bij Scuderia Ferrari en staat momenteel op de vierde plek van het wereldkampioenschap. Op het afgelopen circuit in Bahrein heeft Ferrari het niet erg goed gedaan. De eerstvolgende Grand Prixs zijn in China, Monaco en Barcelona. “Van daar zou het beter moeten gaan en moeten we podium plaatsen pakken”, aldus Alonso. Ferrari heeft de middelen, het potentieel en ze hebben alles in eigen hand. We zullen het zien!

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.