Als jongste zoon van de beroemde zanger Julio Iglesias was het niet zo’n verassing dat Enrique er ook voor koos om zanger te worden. Dat is hem goed afgegaan, niet in de laatste plaats door zijn uiterlijk.

Op 8 mei 1975 wordt Enrique Miguel Iglesias Preysler in Madrid geboren. Daar blijft hij wonen totdat hij 7 jaar oud is en naar zijn vader wordt gestuurd, die in Amerika woont. Vanaf dan gaat het snel. Wanneer hij een tiener is zingt hij mee in een schoolmusical en zijn  carrière is begonnen. Een paar jaar later weet hij een platencontract binnen te halen.

Hij neemt een artiesten naam ‘’Martinez’’ aan wanneer hij een demo naar een platenmaatschappij stuurt en hoopt hiermee niet ‘‘als-het-zoontje-van’’ te worden gezien. Wanneer zijn carrière een beetje serieuzere vormen aan begint te nemen vertelt hij zijn ouders dat hij artiest gaat worden. Zijn ouders zijn er een beetje sceptisch over maar ze steunen hem wel.

Wanneer in 1996 het eerste album van Enrique Iglesias uit komt doet deze het goed in Spaanstalige landen. Maar succes in andere landen blijft uit. Nadat dit ook zo gaat met zijn tweede album besluit hij om ook de rest van de wereld te veroveren. Hij maakt een Engelstalig album en scoort hits met ‘‘Bailamos’’ (welke maar liefst 16 weken in de Nederlandse top 100 heeft gestaan) en ‘‘Rythm Devine’’. Een nummer 1 hit volgt met ‘‘Can I have this kiss forever’’ in samenwerking met Whitney Houston. Waarna nog vele hits volgen zoals ‘‘Hero’’, ‘‘Be with you’’ en ‘‘Escape’’.

Hij brengt nog meer hits uit zoals in 2007 ‘‘Do you know’’, ‘‘Taking back my love’’ met Ciara en ‘‘Can you hear me’’. Vanaf 2010 scoort hij ook nog een aantal hits met beroemde artiesten zoals Wisin y Yandel ‘‘No me digas que no’’, Juan Luis Gerra ‘‘Cuando me Enamoro’’, Pitbull ‘‘I like it’’, Usher & lil Wayne ‘‘Dirty dancer’’, Nicole Sherzinger ‘‘Heartbeat’’, Ludacris ‘‘Tonight I’m loving you’’ en meer.

Enrique Iglesias heeft ook meerdere malen in Nederland optredens gegeven, hij heeft al drie keer in Ahoy gestaan. Een concert van Enrique Iglesias wordt vrijwel altijd drukbezocht en dan voornamelijk door vrouwelijke toeschouwers.

Enrique heeft vele prijzen weten binnen te slepen sinds 1996. Zo heeft hij een Grammy, een Latino Grammy, verschillende MTV awards, World Music Awards en nog veel meer gewonnen. Dit alles bij elkaar opgeteld + meer dan 50 miljoen verkochte albums maken van Enrique Iglesias een van de grootste Latin popsterren van dit decennium!

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.