Sommigen kennen Mexico alleen van tequila, sombrero’s of spring break feestjes waar Amerikanen graag heen gaan. Maar Mexico heeft veel meer te bieden. Zo is het land rijk aan Maya cultuur, prachtige kustlijnen en koloniale dorpjes. Ga je mee op reis langs de kleurrijke dorpjes, Maya ruïnes en al het lekkere Mexicaanse eten?

Maya ruïne Chitzen Itza & het koloniale Valladolid

Een van de meest bekende ruïnes in Mexico is Chitzen Itza. Deze ruïnes hebben als hoogtepunt de Tempel van Kukulcan, de hoge piramide die trots uit de grond steekt op een groen grasveld. Je kunt deze tempel goed bezoeken vanuit Cancun, vanuit daar worden namelijk vele tours geregeld. Maar het is leuker om eerst naar het koloniale stadje Valladolid te reizen. Je vindt daar een gezellig centraal plein, souvenir winkeltjes maar ook een ondergrondse poel waarin je kunt zwemmen. Bovendien kun je er ook nog eens heerlijk eten, bijvoorbeeld bij het bijzonder vormgegeven Casona de Valladolid. Vergeet daar ook niet naar de tuin te lopen, daar vind je namelijk een bijzondere fontein.

De leukste kust van Mexico vind je bij Tulum

Een van de leukste plekken om van zon, strand en zee te genieten tijdens een vakantie in Mexico is bij Tulum. Je vindt hier namelijk op sommige plekken strandhutjes die direct aan de zee liggen en hier kun je dus overnachten. Slaap je liever in een hostel? Dan kun je iets boeken in het stadje, veel hostels hebben namelijk een gratis shuttle service naar het strand. Tulum is stukken rustiger dan Cancun en de kustlijn is er ook nog lang niet volgebouwd met grote resorts. Je vindt er een paar restaurantjes en genoeg palmbomen zodat je even in de schaduw kunt bijkomen. Als je in Tulum bent moet je ook zeker een keer vroeg op staan en een keer een wandeling maken naar de gelijknamige Tempel. Deze ligt op de kliffen en is erg bijzonder om te zien.

Souvenir shoppen en wandelen bij San Cristobal

In Mexico is het op veel plekken soms veel te warm, als je de drukkende hitte wilt ontsnappen, kun je dan het best naar San Cristobal afreizen. Deze stad ligt hoger in de bergen en is daardoor aangenaam warm. Bovendien vind je hier gezellig markten waar je de mooiste souvenirs koopt. Neem wel je afdingvaardigheden mee, want de verkopers vragen graag iets meer aan een Europese toerist. Rondom San Cristobal kun je verder mooie tochten maken naar allerlei watervallen. Vanaf San Cristobal kun je vervolgens verder reizen naar Palenque. Daar vind je namelijk de bijzondere Mayastad waar je zeker geweest wilt zijn als je een rondreis maakt door Mexico.

Zwemmen in ondergrondse poelen

Door heel Mexico vind je allerlei cenotes, dit zijn ondergrondse poelen waarin je soms kunt zwemmen. Een aantal indrukwekkende zijn cenote Xkeken, Ikkil en Dzitnup. Als je op reis bent in het noord oosten van Mexico moet je er zeker eens bezoeken. Maar vergeet dus niet je zwemkleding, want het is meer dan aanlokkelijk om er in te duiken als het warm is.

Dansen op het strand van Isla Mujeres en zwemmen met whalesharks

Wil je graag naar een eiland als je in Mexico bent? Ga dan naar Isla Mujeres en slaap er bij het hostel PocNa. Daar vind je namelijk ’s avonds gezellige beach parties of optredens van bands. Verder kun je rond het eiland bijzondere tours maken waarbij je kunt zwemmen met gigantische whalesharks!

Meer lezen over Mexico? Kijk eens naar de reistips van online reisgids We Are Travellers!

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.