Zoals bijna ieder land in Zuid- en Midden-Amerika is ook Costa Rica blij met haar rijke flora en fauna. Vooral de dierenwereld is een waar kleurenparadijs met verschillende reptielen, amfibieën en vogels. Boek een gids en ervaar de fauna van Costa Rica op een speciale manier, of ga zelf de natuur in en ontdek alle unieke soorten!

  • Spot meer dan 800 soorten vogels zonder ze op te jagen in het land van de rijke flora en fauna!
  • Zorg voor een ontmoeting met één van de grootste, voor mensen ongevaarlijke slangen van wel 3,5 meter lang!
  • Leer meer over de speciale Quetzal vogel, die niet alleen een prachtig uiterlijk heeft, maar ook een prachtig verhaal met zich meedraagt.

De Dieren van Costa Rica

Zoals hierboven al genoemd is de dierenwereld echt de moeite waard om voorzichtig een kijkje in te nemen. De dieren van Costa Rica zijn misschien wel de indrukwekkendste van de wereld en kun je door middel van een gids spotten door spannende, prachtige tochten te maken. Natuurlijk moet je hiervoor wel geduldig en rustig zijn, zodat je die ene speciale aardbeigifkikker niet laat schrikken of één van de 850 vogelsoorten opjaagt.

Costa Rica heeft een groot aantal eco-systemen, wat maakt dat er veel verschillende soorten in het land kunnen leven. Costa Rica is in het bezit van maar liefst 259 soorten zoogdieren, ruim 200 soorten reptielen en zelfs 150 soorten amfibieën, en dan hebben we het nog niet eens over die 850 soorten vogels die het land opvrolijken met hun felle kleuren. Er leven maar liefst 135 soorten slangen in Costa Rica, waarvan er 17 giftig zijn. De grootste slang op Costa Rica kan wel 3,5 meter lang worden; de voor-mensen-ongevaarlijke boa constrictor, een wurgslang. Naast slangen kent Costa Rica ook een aantal krokodillen- en hagedissensoorten die zich niets aantrekken van toeristen en rustig leven in hun eigen, prachtige wereld. Costa Rica mag trots zijn op een fauna als deze en het land doet er dan ook alles aan om het te behouden. Zo heeft het land een nationaal park dat één van de belangrijkste beschermde gebieden is, genaamd Santa Rosa. Het park ligt aan zee, waardoor jaarlijks honderdduizenden schildpadden het strand op komen om eieren te leggen. Dit ware spektakel vindt plaats tussen september en december.

In de natuur van Costa Rica komen ontzettend veel mooie en aparte vogels voor. Het is één van de landen met de meeste vogels op zo’n kleine oppervlakte. Er zijn meer dan 850 soorten vogels die voorkomen in dit land, dat aantal is 10 procent van het totaal aantal vogels ter wereld en dat terwijl Costa Rica slechts 0,01 procent van de totale weredoppervlakte is! In het land komen vogels voor zoals reigers, uilen en koekoeken, maar ook vogelfamilies die niet zo veel voorkomen zoals de glansvogels, miervogels, muisspechten en toekans.

De Quetzal Vogel

Eén van de bijzondere vogels die voorkomt in de nevelwouden van Costa Rica is de Quetzal. Deze vogel is vooral bekend als het symbool van de vlag van Guatemala, maar ook in het verleden was de vogel al erg bekend. Zo maakte deze vogelsoort deel uit van een Indiaanse legende; als iemand de vogel doodde, riskeerde die persoon een doodstraf. Daarnaast was de vogel ook populair bij de Maya’s; het dier stond bekend als symbool voor vrijheid. Het uiterlijk van de Quetzal is ook best bijzonder door zijn opvallende kleuren. De vogels hebben een glanzend groen kopje, net zoals de rug en de vleugels. De borst van deze vogel is rood en de staartveren zijn wit. Het verschil tussen de mannetjes en vrouwtjes is dat de kleur bij de vrouwtjes wat lichter en minder opvallend is. De snavel van de vrouwelijke vogels is zwart terwijl die van de mannen geel is, deze snavel is overigens erg kort maar wel ontzettend sterk.

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.