Carlos Ruiz Zafón is geboren op 25 september 1964 in Barcelona. Hij is een van de bekendste Spaanse romanschrijvers. Al de boeken geschreven door Zafón spelen zich af in Barcelona. Hij is bekend geworden met zijn eerste roman 'La sombra del viento', de schaduw van de wind. Al de boeken van Zafón zijn in het Nederlands vertaald, door Nelleke Geel.

Tot op de dag van vandaag zijn er 7 boeken van Carlos Ruiz Zafón. Waarvan 3 romans en 4 jeugdromans. Al zijn romans zijn uitgebracht in meer dan 40 landen in 30 verschillende talen. Vanaf dat Carlos vijf jaar oud was heeft hij al schrijver willen worden, hij werkte tot in de jaren '90 bij een groot reclamebedrijf. Maar stopte hier toen mee om zich volledig te richten op zijn passie: schrijven! Naar zijn eigen woorden zijn de romans van Zafón een biografie over zijn eigen leven.

De schaduw van de wind

Zijn eerste roman was het boek 'La sombra del viento' uit 2001, wat in het Nederlands 'de schaduw van de wind' betekent. Dit was tevens het boek dat hem grote naamsbekendheid bezorgde. Dit boek gaat over de hoofdpersoon, Daniel, die op een dag door zijn vader wordt meegenomen naar het Kerkhof der Vergeten boeken. Daniel mag één boek uit kiezen en kiest het boek; 'De schaduw van de wind'. Vanaf die dag verandert het boek zijn hele leven, en lijkt er zelfs op dat de personen die Daniel vanaf dan in zijn leven ontmoet deel uit maken van een spel waarbij het boek het middelpunt is.

Jeugdromans

In 1993 bracht Carlos zijn eerste boek uit, een jeugdroman genaamd 'El príncipe de la niebla' (de nevelprins), dit was een mysterieuze horror-roman. In 1994 bracht hij zijn tweede jeugdroman uit genaamd 'El palacio de la medianoche' (het Middernachtspaleis). Zijn laatste jeugdroman was 'Marina' die hij uitbracht in 1999. Hierna is Zafón begonnen met het schrijven van romans voor volwassenen.

De Spaanse burgeroorlog

Naast 'La sombra del viento' bracht Zafón nog twee andere romans uit. 'El juego del angel' in het Nederlands heet het boek 'Het spel van de engel' dit boek werd uitgebracht in 2008 en in 2011 bracht hij het boek 'El prisionero del cielo', 'De gevangenen van de hemel' uit. Het opmerkelijke is dat al deze romans zich afspelen na de Spaanse burgeroorlog in Barcelona. In Barcelona zijn dan ook diverse individuele en groeps tours beschikbaar die alle locaties uit de boeken bezoeken. Carlos heeft meerdere malen genoemd dat zijn drie romans onderdeel zijn van een vierluik, 'het kwartet van Barcelona'. Het is dus maar een kwestie van tijd tot zijn volgende roman uitkomt en zijn vierluik compleet is.

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.