De Costa del Sol, hoogstwaarschijnlijk één van de bekendste badplaatsen in Spanje onder de Nederlandse toeristen. Het is dé plek voor overwinteraars, zonaanbidders, 50 plussers... eigenlijk voor iedere mooiweerliefhebber! Naast het zon-, zee- en strandtoerisme is het tevens een populaire plek onder de jongeren om hun vakantie door te brengen. Dit is mede te danken aan de vele uitgaansgelegenheden, winkels en de internationale sfeer die het uitademt. Zoals de naam het al zegt is de Costa del Sol de zonnigste kustlijn van Spanje, want costa del sol staat voor zonnekust. Dat is ook niet voor niets, want met meer dan 325 dagen zon mag je deze naam ook met eer dragen. In de zon kun je uiteraard gaan zonnebaden, maar de Costa del Sol heeft veel meer dan alleen zon te bieden. De prachtige landschappen en het uitstekende klimaat geven de Costa del Sol namelijk ook de voorkeur voor sportactiviteiten.         

Prachtige tuinen, unieke musea en heerlijk eten is allemaal te vinden langs de 150 kilometer lange kustlijn langs de Costa del Sol. De kustlijn bevindt zich aan de zuidkant van Spanje in de provincie Málaga, in de autonome regio van Andalusië en is gelegen aan de Middellandse zee. Het ligt tussen de streken Gibraltar en Almería in en omvat de provincies Málaga, Cádiz en Granada. Door de uitstekende ligging is hier tevens een groot percentage van de verblijfsaccommodaties van Andalusië gecentreerd. Witte dorpjes, kilometerslange zandstranden, brede rivieren en bergen karakteriseren de streek langs de Costa del Sol. Ook de bevolking is onderdeel van de Costa del Sol. Door de open en vriendelijke uitstraling van de bevolking voel je je al meteen thuis. Verder is het ook niet voor niets een populaire bestemming, want het is compleet het tegenovergestelde van wat Nederland te bieden heeft. Dit is de ultieme plek om even heerlijk tot rust te komen in een compleet andere omgeving.

De zandstranden langs de Costa del Sol zijn hoogstwaarschijnlijk de meest bekenden van de Spaanse kusten. Ze zijn erg verschillend van elkaar: van de luidruchtige en toeristische stranden vol faciliteiten, tot aan de rustige en haast verlaten zandstranden met alleen zand en strand. Langs de kustlijn kun je naast heerlijk zonnebaden ook actieve activiteiten verwezenlijken, dankzij de vele sportclubs die hier in de omgeving zijn gevestigd. Een populaire activiteit in de regio is golf. Cádiz staat er bekend om de mooiste golfclubs van heel Spanje te hebben. Dit heeft mede te maken met de verschillende factoren die hier van invloed op zijn. Het klimaat, de ligging, het ontwerp, de faciliteiten en het onderhoud zijn erg belangrijk. Naast golf is ook tennis een sport die hier veel wordt beoefend.

Door de jaren heen zijn de sporten golf en tennis vaak te boek komen staan als echte elitesporten. Uiteraard zijn ze niet alleen voor de elite bestemd. Het is echter wel een feit dat al deze uitstekende faciliteiten de elite hebben aangetrokken. In de kleinere bergdorpjes op een paar honderd meter afstand van het strand bevinden zich vaak veel villa's en luxe huizen waar de elite van Spanje (en andere landen) zich graag tijdelijk of permanent huisvest. Het is een plek waar de luxe levensstijl met gemak kan worden gerealiseerd. Dit elite-imago wordt mede hooggehouden door diverse luxe evenementen die jaarlijks in de omgeving plaatsvinden, zoals de 'Marbella Luxury Weekend', de ‘ILTM’ beurs (‘International Luxury Travel Market’) en de 'Arabian Travel Market'. Er zijn ook al veel internationale sterren naar dit ware luxe oord afgereisd. De cruiseschepen en luxe jachten ontbreken hier dan ook zeker niet.

Daarnaast zijn er op enkele kilometers afstand prachtige bekende plaatsen van Spanje te bezoeken, zoals het romantische Ronda en het paleisrijke Granada. Kortom, de Costa del Sol is een plaats waar menigeen langer kan vertoeven.

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.