Na vele jaren onze partnerschool te vertegenwoordigen vanuit ons kantoor in Nederland, ben ik afgelopen januari door Colombia gaan reizen. Het land wat dankzij het verleden en de populariteit rondom de serie Narcos niet vaak positief ter sprake komt, maar waar de laatste jaren ook een enorme groei aan toerisme is geweest.

De stad Cali, de zelfbenoemde hoofdstad van Salsa vormde het beginpunt om te kunnen wennen aan de hogere temperaturen en het tijdsverschil. Na enkele dagen zijn we doorgereisd naar Salento. Dit is een klein toeristisch dorpje, wat de uitvalsbasis is om de Cocoravallei te bezoeken. Met een jeep vanuit Salento ben je in 30 minuten in de vallei, waar van uit verschillende wandeltochten mogelijk zijn door de nevelwouden. Omdat het dagelijks regent, is het wel verstandig vroeg te starten met deze tochten. Naast deze populaire vallei hebben wij ook een natuurreservaat bezocht waar je in enkele uren met een gids alle etappes van de jungle doorloopt.

Vanuit Salento is het 7 uur bochtjes draaien door de bergen in een klein busje om in Medellín te komen, maar het is elke bocht meer dan waard! De stad van ´Hij die niet genoemd mag worden´ heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zo beschikt deze miljoenenstad over een zeer goed metrosysteem en zijn ook de sloppenwijken meegenomen in dit netwerk van openbaar vervoer middels een kabelbaan. Voor de toeristen zijn er dagelijks gratis wandelingen onder begeleiding van een lokale bewoner. Dit is dé manier om het stadscentrum van Medellín te ontdekken, waarbij ook het beruchte tijdperk van de stad gewoon bespreekbaar is. Eenmaal terug in de wijk El Poblado is het vooral schoon, veilig en zelfs luxe te noemen. De vele restaurantjes, barretjes en zelfs een grote markthal El Mercado del Río, waar je van elke keuken wereldwijd kunt genieten. Ook een weg vol met foodtrucks is niet meer weg te denken en dus is Medellín voor foodies een stukje paradijs op aarde.

Na Medellín was het tijd voor het populaire Cartagena de Indias. Met een binnenlandse vlucht ben je hier in een uur en al bij het uitstappen van het vliegtuig voel je de Caribische sferen. De lucht, de mensen en natuurlijk ook de hoge temperaturen. Cartagena beschikt over twee populaire wijken, het oude centrum en de wijk Getsemani. Beide wijken liggen op loopafstand van elkaar. De wijk Getsemani, waar ook onze partnerschool ligt, is een wirwar van kleine straatjes en herkenbaar aan de bloemen die je overal op balkonhoogte ziet hangen. Er zijn vele backpackers te vinden, waardoor het erg toeristisch overkomt, maar de lokale bevolking blijft altijd vriendelijk en geïnteresseerd. Vanuit Cartagena zijn wij met een zeiljacht via de San Blas Eilanden naar Panama City gegaan. Het is een heftig tochtje over zee, maar eenmaal bij de eilanden is alles spectaculair mooi!

Ook wij kregen op voorhand veel reacties op onze reisplannen naar Colombia. Natuurlijk scheelt het heel veel dat wij Spaans spreken, maar wij en vele andere reisgenoten hebben Colombia ervaren als een authentiek land wat heel veilig voelt en is en waar de lokale, behulpzame bevolking je vol trots het land wil laten zien.  
 

Marianne - Team dQ Nederland

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.