Carnaval in Spanje

Iedereen in Nederland kent het begrip ‘carnaval’ wel. Of omdat ze het zelf hebben gevierd in het zuiden van ons land, of vanwege het zomercarnaval in Rio de Janeiro. Maar carnaval is ook in Spanje een bekend feest. In het hele land wordt carnaval gevierd maar vooral in Cádiz en Santa Cruz de Tenerife wordt carnaval groots gevierd.

  • Het derde grootste carnaval ter wereld bevindt zich in Cádiz.
  • In 2015 vindt carnaval plaats tussen 12 en 22 Februari.
  • Het carnaval van Santa Cruz de Tenerife is op Rio de Janeiro na, het grootste carnavalsfeest ter wereld.

Carnaval in Spanje wordt in bijna het hele land gevierd. Dit feest vindt plaats in de 10 tot 14 dagen voor aswoensdag. Dit is op de zelfde datum als het Nederlandse carnaval. Dit jaar vondt carnaval plaats tussen 28 februari en 4 maart.

De twee meest bekende plaatsen waar carnaval gevierd wordt in Spanje zijn Cádiz en Santa Cruz de Tenerife. ´S Werelds grootste carnaval vindt plaats in Rio de Janeiro. Echter Santa Cruz de Tenerife en Cádiz organiseren de tweede en derde grootste carnaval ter wereld.

Vanuit binnen- en buitenland komen vele mensen  het carnaval in Cádiz bezoeken. Iedere dag is het een groot feest. Bij het carnaval in Cádiz draait het vooral om de zang, humor en ironie. Al weken voordat de het carnaval begint zijn carnavalsgroepen hun liederen aan het oefenen. In deze liederen wordt veel gebruik gemaakt van humor en sarcasme. Op de vrijdag van carnaval wordt er een carnavalsgroep bekend gemaakt die heeft gewonnen. Hierna volgt er feest tot in de vroege uurtje. Op zondag en maandag is het dan de eer aan de koren om hun liederen te laten horen. Naast de vele zang tijdens carnaval in Cádiz vinden er ook verschillende optochten plaats. Zo vindt op zondag de grootste optocht plaats en in het laatste weekend de humoristische optocht.

Tenerife carnaval wordt geopend met een grote optocht op de eerste vrijdag van carnaval. Het carnaval op Tenerife heeft het meeste weg van het Braziliaanse carnaval. Uitbundige kostuums, praalwagens en ritme zijn verschillende kenmerken van carnaval op Tenerife. De verkiezing van La Reina, de carnavalskoningin van dat jaar is een van de vele hoogtepunten tijdens carnaval in Tenerife. De hele week door zijn er verschillende optochten door de stad. Carnaval wordt afgesloten met ‘El Corso’, dit is de grootste en mooiste optocht tijdens de carnaval. Deze optocht vindt plaats op de dinsdag van carnaval en hierna is het carnaval in Tenerife tot een einde gekomen.

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.