Aan de westkust van Latijns-Amerika ligt een wel heel bijzonder land met drie verschillende klimaten. Het is een land dat zeer geliefd is onder de reizigers en in het speciaal één type reiziger: de backpacker. Bij het noemen van de naam Machu Picchu, is het al wel duidelijk om welk land het gaat: Peru. Peru is één van 's werelds meest populaire backpackbestemmingen. Dat is ook niet zonder reden, want de opties zijn oneindig voor een perfecte backpackvakantie. Van de besneeuwde bergtoppen van de Andes tot aan de droge woestijn in Huacachina - in Peru kom je van het ene uiterste in het andere. Het reizen naar Peru is wat duurder, maar de ervaring die je er voor terug krijgt is onvergetelijk.

  •  Backpacken in Peru is een avontuur op zich. De vele mogelijkheden en bezienswaardigheden zijn elk de moeite waard.
  • Het is niet nodig om vooraf een huisvesting te boeken, want er is vaak wel plaats vrij.
  •  De verscheidenheid van dit land siert ten volste. Van het Andes gebergte tot aan de diepe jungle van de Amazone, Peru blijft je verbazen.

Peru draagt officieel de naam Republiek Peru en ligt aan de landsgrenzen van Ecuador, Colombia en Bolivia. De Inca cultuur is wereldbekend en menigeen heeft er wel eens van gehoord. Doordat het land bestaat uit drie klimaatzones, namelijk het woestijn- steppeklimaat, het tropisch regenwoudklimaat en het tropisch savanneklimaat is geen landschap hetzelfde. De beste reistijd om te gaan backpacken maakt qua temperatuur niet veel uit, want dit blijft namelijk het gehele jaar redelijk stabiel. Dit heeft te maken met het feit dat Peru aardig dicht bij de evenaar ligt waardoor er minder temperatuursveranderingen zijn. Wie echter graag verzekerd wil zijn van een zonnig verblijf, kan het beste tussen mei en oktober reizen, want dan is het droge seizoen in Peru. Ter voorbereiding op het backpacken in Peru is het aan te raden om je van te voren meer in te lezen over de rijke geschiedenis van dit majestueuze land. Op deze manier kun je nog intenser de reis beleven en meemaken.

Een ideaal startpunt om de reis te beginnen is in Lima, de hoofdstad van Peru. Als backpacker hoef je niet per se dagen lang op pad te gaan, want er zijn ook gewoon dagwandelingen op maar een paar uur rijden van de hoofdstad zelf. De kosten in Peru zijn relatief gezien goedkoper lager dan in Nederland en de gemiddelde uitgaves per dag komen dan ook uit op iets meer dan 20 euro per dag. Daarnaast is de prijs van een overnachting erg goedkoop. Vanaf ongeveer 8 euro per nacht heb je namelijk al een tweepersoonskamer. Het is niet nodig om vooraf alles al te reserveren, want er is vrijwel altijd plek. Door het hele land zijn er enkele duizenden routes die je kunt volgen. Enkele van deze populaire routes zijn de Colca Canyon route, de Canopy route, de Inca route en de Gringo route.

Deze populaire Gringo route is ideaal voor wie nog een complete beginner is in het backpacken. Deze route neemt je mee van het Andes gebergte tot aan het Amazonegebied en laat je alle bekende trekpleisters van Peru zien. De reisduur is geheel afhankelijk van de tijd die je beschikbaar hebt en wat je allemaal wilt zien, maar gemiddeld zal dit zo tussen de 2 en 4 weken zijn. De route begint over het algemeen in Lima en loopt vervolgens verder af richting het zuiden van het land. De plaatsen die worden bezichtigt zijn Pisco, Paracas, Ica, Nazca, Arequipaen en Puno. Uiteindelijk kom je na Puno via Cuzco op de Inca-route en eindigt de route in de verborgen Inca stad: Machu Picchu.

Deze Inca route is erg speciaal. Via de 45 kilometer lange paden ga je in drie of vier dagen van Cuzco naar Machu Picchu. Het wordt wel aangeraden om eerst één of twee dagen te verblijven in Cuzco voordat je deze toch aangaat, zodat je even kunt wennen aan het lage zuurstofgehaltedat daar in de bergen hangt. Wat goed is om te weten is dat jaarlijksgedurende de maand februari de Inca route is gesloten in verband met het ecologische herstel. Daarnaast doe je er goed aan om al ver van te voren te reserveren, want deze bekende toeristische plaatsen hebben vaak een daglimiet. Desalniettemin is het zeker de moeite waard, want één ding staat zeker vast: een bezoek aan dit gebied zal je ogen doen openen.

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.