Wil je liever wat doen tijdens je vakantie in plaats van de hele dag op het strand liggen? In Spanje zijn hier diverse mogelijkheden voor en wellicht wel meer dan je eerst had verwacht. Actieve vakanties in Spanje zijn er in overvloed. Dit is onder meer te danken aan de verscheidenheid aan landschappen, waardoor verschillende buitensporten mogelijk gemaakt worden. In combinatie met het gevarieerde klimaat wordt hier zowel genoten van wintersport als mooiweeractiviteiten. Denk niet meteen aan zware activiteiten, want wandelvakanties of workshops behoren ook tot deze groep. Voor iedere leeftijd heeft het woord actief weer een andere betekenis.

  • Actieve vakanties in Spanje zijn vaker outdoor dan indoor, dankzij het mooie weer.
  • Watersportactiviteiten zijn in heel Spanje goed uit te voeren.
  • Het volgen van een workshop in Spanje behoort ook tot de actieve bezigheden tijdens een vakantie.

Actieve Vakanties in Spanje

Het begrip 'actieve vakantie' houdt in dat er actieve prestaties worden geleverd tijdens de vakantie. In Spanje is het uitoefenen van zo'n prestatie uitstekend te doen. Dit kan in verschillende vormen, namelijk aan de hand van excursies, workshops, festivals en sport. De kans op mooi weer is hier stukken groter dan in Nederland en daardoor zijn activiteiten veelal outdoor gevestigd in plaats van indoor. Dit maakt de algehele beleving intenser door actief bezig te zijn en tegelijkertijd nog te kunnen genieten van de weidse omgeving. De meest populaire activiteiten staan ook in lijn met de unieke kenmerken van het land en worden zo optimaal mogelijk benut. Skiën, watersportactiviteiten, trekking, paardrijden en golf zijn erg in trek in Spanje. Sport in Spanje is namelijk hot en wordt in grote mate beoefend. Naast het echte sporten is een bezoek aan één van de vele waterparken ook een actieve en populaire onderneming. Deze activiteit is tevens beter geschikt voor gezinnen met kinderen. In Tenerife staat het grootste waterpark van heel Spanje en tevens van heel Europa: 'Siam Park'.

Het noorden van Spanje leent zich uitstekend voor fietsen, bergbeklimmen en wandelen door de uitgestrekte bossen en de groene natuur. Kanovaren en raften zijn ook activiteiten die zich hier perfect voor lenen door de vele rivieren, meren en beekjes. Met de kano vaar je bijvoorbeeld op de rivieren 'el Mera' en 'el Rato' in de regio Galicia. Daarnaast zijn er ook verschillende mogelijkheden om lekker rustig een dagje te vissen en kunnen er activiteiten uitgevoerd worden die in Nederland ook populair zijn, zoals paintball, karts of quad rijden.

Ook de regio Catalonië in het oosten van Spanje is een populair gebied voor sportieve activiteiten. Wandelen, fietsen, deltavliegen, ballonvaren, parachutespringen en 'Nordig Walking' wordt hier zoal aangeboden. Dit is echter maar een kleine greep uit de activiteiten die Catalonië aanbiedt.

In het zuiden van Spanje in de autonome regio Andalusië zijn de mogelijkheden ontelbaar. Hier kun je in de wintermaanden perfect skiën op de Sierra Nevada, de meest zuidelijke berg van Europa. In de zomer is deze omgeving prachtig voor lange wandelingen en hiking. Verder is golf een populaire bezigheid en zijn de Andalusische paarden het boegbeeld voor het paardrijden in Andalusië. In de omgeving van Cádiz, Sevilla en Málaga zijn er verschillende bedrijven en maneges gevestigd die paardrijdtochten in deze prachtige omgeving aanbieden. Zo kun je een tocht in de binnenlanden maken of langs de kustlijn. Naast paardrijden leent de omgeving van Cádiz zich perfect voor watersportactiviteiten, zoals surfen, kitesurfen, scuba duiken en zeilen. Het water is hier net iets ruiger dan in andere delen van Spanje en er staat vaak een stramme wind. Deze watersportactiviteiten kunnen naast Cádiz ook perfect uitgevoerd worden op de Canarische Eilanden.

Activiteiten die ook behoren tot de actieve vakantie zijn het volgen van workshops. In eerste instantie klinkt dat wellicht niet zo actief, maar daar wordt zeker wel hard gewerkt. In Spanje zijn er net zoals in Nederland diverse workshops te volgen. Van authentieke workshops tot de wat algemene workshops. Een erg populaire workshop is het volgen van een kookworkshop, zodat je de traditionele Spaanse gerechten goed leert bereiden. Wie niet goed is met pan en spatel, maar wel creatief bezig wil zijn kan ook gaan dansen of pottenbaken en mozaïeken. Met het volgen van een workshop maak je gelijk kennis met de invloeden van de Spaanse cultuur, die jij mee kunt nemen naar eigen huis, tuin en keuken.

Volgende Stap

Laten we praten! Bekijk ons aanbod en laat ons je helpen om je eigen offerte samen te stellen.

Nieuwsbrief

Interessante verhalen elke maand, rechtstreeks in je inbox.