Spaans Leren in Santiago, Chili

go to top

Spaans Leren in Santiago, Chili

 • Studeer Spaans in Santiago, Chili
school location

Partner School Chile

school location Santiago de Chile, Chile - De Stad

Kaart

don Quijote Partnerschool Santiago de Chile, Chili

Onze taalchool in Santiago de Chile is gevestigd in een herenhuis uit 1925 ontworpen door een bekende lokale architect. Het gebouw is, net als de rest van het blok, verklaard tot een nationaal monument. De school ligt in het hart van Chili's historische centrum.

Het herenhuis beschikt over 14 ruime leslokalen, 5 toiletten, een videoruimte, een internetruimte, een kantine, een gezellige gemeenschappelijke ruimte en een terras met een mooi uitzicht over het centrum van Santiago.

De school heeft ruimte genoeg om allerlei leuke activiteiten te organiseren, iets wat dan ook aan de lopende band gebeurt! De inrichting van het gebouw is een goede balans van koloniale meubels en moderne faciliteiten!

Cursussen starten elke maandag.

De school behoudt het recht om een groepscursus om te zetten in een individuele cursus indien er geen andere studenten van hetzelfde niveau aanwezig zijn. In dit geval zal het aantal lessen met 50% verminderd worden.

Lesrooster

De lessen vinden plaats van maandag tot en met vrijdag. Elke dag worden er groepslessen gegeven, gedurende vier uur. Elke les duurt 55 minuten.

Docenten

Alle docenten zijn afkomstig uit Chili en hebben ruime ervaring in het lesgeven van de Spaanse taal aan niet Spaans-taligen. De docenten zijn gekwalificeerd en enthousiast!

Huisvesting

In Santiago de Chile kun je kiezen uit de volgende huisvestingsopties:

 • Gastgezin;  in een 1- of 2-persoonskamer op basis van ontbijt of halfpension.
 • Residencia; in een 1- of 2-persoonskamer op basis van logies.

Houd er rekening mee dat er op zondagen geen maaltijden worden gereserveerd.

Activiteiten en excursies

Elk weekend organiseert de school excursies naar de Andes of naar de kust. Raften, klimmen en wandeltochten behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Culturele excursies zijn:

 • Bezoek aan een wijngaard gevolgd door een wijnproeverij.
 • Bezoek aan het huis van Pablo Neruda.
 • Bezoek aan het Palacio Cousino.
 • Bezoek aan het cultureel centrum CONACIN.
 • Bezoek aan een lokale NGO.
 • Bezoek aan een project van KAIROS- een sociale werkgroep die strijdt tegen armoede.
 • Bezoek aan het archeologisch museum en een wandeling naar de Cerro Santa Lucia.
 • Bezoek aan het herdenkingsmonument voor de slachtoffers van het Pinochet dictatorschap

Onze Mening

Zoals veel Latijns-Amerikaanse steden, is Santiago de Chile een stad van veel contrasten: koloniale en moderne architectuur, drukke straten en rustige parken, luxe winkels en lokale markten, een bruisend nachtleven en romantische restaurants. Santiago de Chile heeft alles wat je van een wereldstad verwacht en ski-gebieden en stranden liggen op een korte afstand. Dit maakt het een ideale plek om Spaans te leren en de Chileense cultuur en het land te leren kennen.