Spaans leren in Playa del Carmen, Mexico

go to top

Spaans leren in Playa del Carmen, Mexico

  • Studeer Spaans in Playa del Carmen
school location

don Quijote Playa del Carmen

school location Calle 6 entre Av. 35 y Av. 40, Centro, Playa del Carmen, México - De Stad

Kaart

don Quijote Partnerschool, Playa del Carmen - Mexico

Onze school in Playa del Carmen ligt op loopafstand van de witte stranden. Het is natuurlijk fantastisch dat je in Playa del Carmen buiten les krijgt, onder de beschutting van een rieten dak en midden in de tropische tuinen van de school. Dit is Spaans leren op de 'estilo mexicano'!

De school heeft een goed gevulde bibliotheek, zowel lesruimtes buiten als binnen (met airconditioning), een kantine, een volleybalveld en mooie tuinen waar je lekker kan relaxen in de pauzes of na je lessen.

Het lesrooster

De groepslessen, met maximaal 5 studenten per groep, worden gegeven van 9.00 tot 14.00 (tot 12.00 voor de Intensieve Cursus) en bestaan uit 3 interactieve grammaticalessen en 2 praktische conversatielessen. De conversatielessen worden van 12.20 tot 14.00 gegeven en deze volg je alleen als je voor de Superintensieve Cursus kiest.

De individuele lessen worden gehouden van 14.30 tot 17.30 met een pauze van 20 minuten.

Tijdens de conversatielessen worden er verschillende onderwerpen behandeld zoals  de Mexicaanse geschiedenis, Zapoteekse cultuur, nationale feestdagen, etc.

Huisvesting

  • Gastgezin: Je verblijft in een zorgvuldig gekozen gastgezin, op maximaal 20 minuten lopen van de school, in 1- of 2-persoonskamers* op basis van ontbijt of halfpension.
  • Studentenresidencia: Je verblijft in een 1- of 2-persoonskamer op basis van ontbijt.

*Tweepersoonskamer alleen beschikbaar wanneer 2 personen samen boeken, reizen en aankomen.

Activiteiten en excursies

In de middagen worden er verschillende activiteiten en workshops georganiseerd:

  • Kooklessen
  • Verschillende creatieve activiteiten
  • Salsalessen
  • Mexicaanse zanglessen
  • Een fiesta of picknicks

Onze mening

Er valt heel veel te ontdekken rondom Playa del Carmen. Je kan op de ferry stappen naar Cozumel, een van de prachtigste plekken om te duiken, maar ook een bezoekje brengen aan een van de vele Maya-ruines in de omgeving. Of natuurlijk naar Cancún om te winkelen of een dansje te wagen in het bruisende nachtleven van deze stad. In ieder geniet je van de prachtige helderblauwe zee, de parelwitte stranden en de tropische omgeving. Kortom, Playa del Carmen is een paradijselijk oord om de Mexicaans-Caribische cultuur te ontdekken, terwijl je jezelf onderdompelt in de Spaanse taal!