Spaans Leren in Oaxaca, Mexico

go to top

Spaans Leren in Oaxaca, Mexico

  • Studeer Spaans in Oaxaca
school location

don Quijote Oaxaca

school location Calle Abasolo 217, Centro, Oaxaca, México - De Stad

Kaart

Partnerschool don Quijote - Oaxaca, Mexico

Onze school in Oaxaca ligt in het centrum van de stad, op een paar minuten lopen van het prachtige 16de-eeuwse ´Santo Domingo´ klooster en het ´Zcalo´ (Mexicaanse naam voor plein). Deze gunstige ligging zorgt ervoor dat je een legio aan (internet)cafés, restaurantjes, musea en kunstgalerijen in de omgeving vindt. Het schoolgebouw is een oud koloniaal huis met dikke muren die er voor zorgen dat het altijd aangenaam koel is in de klaslokalen. De grote gemeenschappelijke patio is een perfecte plek om met je medecursisten na de les af te spreken onder het genot van een drankje en een hapje!

Lesrooster

De superintensieve cursus, met een maximum van 5 cursisten per groep, wordt gehouden van 9.00 tot 14.00 (tot 12.00 voor de intensieve cursus) en bestaat uit 3 interactieve grammatica lessen en 2 lessen praktische conversatie en/of lezingen. De individuele lessen vinden plaats in de middag van 14.30 tot 17.30 met een pauze van 20 minuten.

Huisvesting

Zorgvuldig geselecteerde gastgezinnen. De gezinnen wonen op maximaal 20 minuten loopafstand van de school en bieden een 1- of 2-persoonskamers op basis van ontbijt of halfpension.

Activiteiten en excursies

In de middagen worden er workshops en/of activiteiten georganiseerd waaronder:

  • Kookcursus
  • Kunst en Ambachten
  • Salsalessen
  • Mexicaanse liedjes zingen
  • Feestjes of picknicks

In Oaxaca bieden we ook dagexcursies aan naar ´Monte Albán´, ´Hierve el Agua´, ´El Tule´ boom, de Mezcal distilleerderijen (Mezcal wordt gemaakt van agaves, de bekendste Mezcal drank is de tequila) en naar mooie kerken en kloosters.