Spaans leren in Havana, Cuba

go to top

Spaans leren in Havana, Cuba

  • Studeer Spaans in Havana
school location

Partner School Habana

school location Habana, Cuba - De Stad

Kaart

don Quijote Partnerschool Havana, Cuba

Onze taalschool in Havana is uniek, omdat het hier niet gaat om lessen in een fysiek schoolgebouw. In plaats daarvan bieden we een leerervaring in een intieme en persoonlijke sfeer. Je hebt les bij de docent thuis, bij de gastfamilie thuis of in het geval van bepaalde mini-groep cursussen in één van de culturele centra. Dit is dé manier om de Cubaanse cultuur en bevolking écht te leren kennen.

Onze partnerschool in Havana is erkend door UNEAC (Union de Escritores y Artistas de Cuba), één van Cuba's meest gewaardeerde culturele organisaties.

De individuele lessen starten elke doordeweekse dag en de mini-groepscursussen elke maandag.

*De school behoudt het recht om de groepscursus om te zetten in een individuele cursus wanneer er geen andere student van hetzelfde niveau aanwezig is. In dit geval zal het aantal lesuren met 25% verminderd worden.

Lesrooster

De school bepaalt het lesrooster op basis van je niveau van het Spaans. De lessen worden zowel 's ochtends (vanaf 08.30 uur) als `s middags gegeven. Elke les duurt 50 minuten.

Docenten

Alle docenten zijn gekwalificeerd en hebben ruime ervaring in het lesgeven van het Spaans aan niet Spaans-taligen.

Huisvesting

Wij adviseren om gebruik te maken van huisvesting bij een gastgezin. De door ons geselecteerde gastgezinnen wonen in ruime huizen in een mooi gedeelte van de stad: Reparto Vedado. Hoewel het vooral een rustige buurt is, kun je er wel een aantal leuke barretjes en disco's vinden. Vedado ligt op ongeveer 40-45 minuten loopafstand of ongeveer 15 minuten met de fiets of taxi van het oude stadscentrum van Havana. De gastgezinnen bieden 1- of 2-persoonskamers op basis van halfpension (ontbijt en avondeten). Alle kamers zijn voorzien van air-conditioning of ventilator en hebben een privébadkamer.

Activiteiten en excursies

* Een bezoek aan het rummuseum of de tabaksfabriek.
* Paardrijden en duiken.
* Een stadswandeling onder begeleiding van een docent.
* Uitstapje naar het strand.
* Een bezoek aan een mangoboerderij.

Onze Mening

Havana is een plaats waar je de aanstekelijke ritmes van de son en salsa overal op straat hoort, de vriendelijke bevolking je uitnodigt om mee te dansen en waar dichters inspiratie opdoen. Leer Spaans in Havana en ontdek het allemaal zélf!