De Stad Guanajuato

go to top

De Stad Guanajuato

  • Guanajuato Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Guanajuato

  • De grote kerk van GuatajuatoLa Baslica de Nuestra Seora
  • Een typische Mexicaanse binnenplaatsTypisch Mexicaanse binnenplaats

De stad

* Aantal inwoners: 114.000.
* Ligging: 1996 meter boven de zeespiegel.
* Internationale luchthaven op 30 minuten afstand.

Guanajuato is de hoofdstad van de gelijknamige staat. Het is een historisch en pittoresk stadje vol aangename pleintjes, straten met trappen en huizen met pastelkleurige gevels en ijzeren balkonleuningen vol met bloembakken. De stad is een doolhof van kasseien straatjes en lanen die tegen steile hellingen boven een ravijn oplopen en uitkomen bij mooie kerken en pleintjes. Guanajuato ligt op ongeveer vijf uur rijden ten noordwesten van Mexico-Stad.

Veel van de wegen in de stad zijn grotendeels uitsluitend voor voetgangers bestemd, aangezien het moderne verkeer de smalle straatjes omzeilt en zich ondergronds, door massief stenen tunnels en over de rivierbedding verplaatst.

Eeuwenlang was Guanuato een belangrijk mijncentrum en werd er zilver voor de Spaanse kroon gedolven. Tegenwoordig is het een overheidszetel en universiteitsstad. Sinds 1988 is Guanajuato door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard. De stad heeft geen verkeerslichten of lichtreclame, waardoor het een uiterst aangename plaats is om een wandeling door de drukke straten te maken waar veel te zien is.

Feesten

  • Het oude theater van Guanajuato

Festival Cervantino, een belangrijk internationaal kunstfestival op straat en in de theaters, dat elk jaar in de maand oktober plaatsvindt. Het festival is genoemd naar Miguel de Cervantes, schrijver van "Don Quijote", waarvan de toneelstukken door universiteitsstudenten op een pittoresk pleintje worden opgevoerd.

  • Luchtballonfestival, vindt elk jaar in november plaats.
  • Alfeique-feest, laatste dagen van oktober, 1 en 2 november op het ´San Fernando´-plein. Talrijke verkopers van suikerfiguren van allerlei afmetingen en traditionele doodshoofden voorzien van eigen namen op het voorhoofd. Er worden prijzen uitgerijkt aan de beste werken.
  • Het ´Festival de la Presa´ geeft het begin van het regenseizoen aan en begint officieel op 24 juni.