Granada de Stad

go to top

Granada de Stad

  • Granada Stad Informatie
request more info

Contact

Contact

Waarom Spaans leren in Granada

  • De oude Kathedraal in GranadaKathedraal

Granada is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en ligt in het zuidoosten van Spanje, in Andalusië.
De stad heeft 260.000 inwoners waarvan 60.000 studenten, Granada is dan ook niet voor niets de tweede grootste studentenstad van Spanje.

Sfeervol, met een onvervalste Zuid-Spaanse uitstraling en veel prachtige bouwwerken die stammen uit de tijd van de Moorse bezetting. Het Alhambra en het Albaicín zijn goede voorbeelden van de rijke geschiedenis van de stad en behoren tot het ´Erfgoed van de Mensheid´. Granada was de laatste hoofdstad van de Moren en dit heeft voor de stad een symbolische waarde. Granada ligt aan de rand van de Sierra Nevada waar je kunt skieën en omdat de stad ook vlakbij de kust ligt kun je ook genieten van de stranden aan de Costa del Sol.
Op 20 minuten afstand ligt het vliegveld en met de trein zijn er prima verbindingen naar nabijgelegen steden als Córdoba, Sevilla en Almería.

Het oude gedeelte van Granada wordt omringd door heuvels en ligt aan de voet van de berg ´el Sacromonte´. Er zijn talloze kleine, smalle, steile straatjes met barretjes waar je al staand aan de bar heerlijke tapas kunt eten of gewoon op je gemak doorheen kunt slenteren.  Via de Gran Vía en langs de Kathedraal kom je in het nieuwe gedeelde van Granada. Dit is natuurlijk niet zo romantisch maar biedt wel veel winkelplezier en barretjes en restaurantjes in een wat andere stijl.

Een stad met zoveel geschiedenis moet wel een unieke stad zijn. Granada is historisch en gastvrij, maar ook modern en levendig. Granada is genieten!

Feesten en Festivals in Granada

  • Het prachtige Alhambra in GranadaAlhambra
  • Paseo de los Tristes die door Granada looptPaseo de los Tristes

Op 2 januari wordt het jaar begonnen in Granada met de viering van de stadsovergave aan de katholieke koning, dit is de dag dat Granada werd heroverd. Vervolgens wordt op 1 februari wordt San Cecilio geëerd, dit is de Heilige van de stad. De Granadiños lopen in een optocht, soms gekleed in carnavalskostuums naar de berg Sacromonte.

Tijdens Semana Santa zijn er grote religieuze optochten, van de verschillende broederschappen door de stad. Het is een belangrijk feest voor de bewoners van heel Andalusië.  De Semana Santa, oftewel de Heilige week, vindt plaats in de lente. In Spanje zijn de traditionele optochten en festiviteiten tijdens Semana Santa in Andalucía de bekendste.

Op 3 mei wordt de lente traditioneel aangekondigd op de Dí­a De La Cruz. Op deze dag veranderen de straten van Granada in één grote kleurenmassa van mensen. De jaarlijkse markt Corpus Christi in juni geeft het begin aan van de  feesten in de verschillende gebieden van de stad en dorpen rondom Granada. Deze markt duurt een hele week en is een bezoek meer dan waard.