Barcelona de stad

go to top

Barcelona de stad

  • Spaans Leren in Barcelona
request more info

Contact

Contact
  • De beroemde Sagrada Familia in BarcelonaDe Sagrada Familia

Barcelona is de hoofdstad van de regio Catalonië, na Madrid de grootste stad van Spanje.
Er worden 2 officiële talen gesproken (Catalaans en Castiliaans).

Met de omliggende gebieden heeft Barcelona bijna 4 miljoen inwoners en zonder deze omliggende gebieden meer dan 1.5 miljoen inwoners. De hoofdstad van Catalonië is een cosmopolitische stad met vele tradities en een rijke geschiedenis. Barcelona barst van de kunst en cultuur, biedt zee en strand en heeft een gigantisch, goed georganiseerd netwerk aan openbaar vervoer. Het vliegveld ligt op 20 minuten rijden van de stad en met de trein ben je snel in omliggende steden.

Een stad die je gezien moet hebben, de Ramblas, el Pueblo Olímpico, de Gotische wijk, de Sagrada Familia, alles is even indrukwekkend.

Festivals & Feesten in Barcelona

  • Het gezellige Güell ParkDe ingang van Parque Güell
  • De drukke Las Ramblas in BarcelonaDe Ramblas

Één van de belangrijkste feesten in Barcelona is Mercè (Beschermheilige van de stad), op 24 september. Maar drie dagen eerder beginnen onderstaande festiviteiten:

'Els Castellets', het bouwen van menselijke torens. Het 'kasteel' is pas volledig als de kleinste persoon boven op de toren staat.

'El Correfoc', 'diablos y demonios', duivels en demonen die gewapend met allerlei soorten vuurwerk de straten doortrekken.

'Vuurwerk/muziekspektakel', op 24 september om 22.00 uur, waarmee alle feesten worden beëindigd.