Leer Spaans in Argentinië

go to top

Leer Spaans in Argentinië

 • Cursus Spaans in Argentinië
 • Cursus Spaans in Argentinië
 • Cursus Spaans in Argentinië
 • Cursus Spaans in Argentinië
request more info

Contact

Contact

In Argentinië vind je de meest geweldige steden ter wereld! In dit unieke land proef je de sfeer van Latijns-Amerika met hier en daar Europese invloeden. Het land van de Tango, de Pampas en een enorme veelzijdigheid aan cultuur en natuur. In deze parel van Latijns-Amerika bieden we jou een scala aan mogelijkheden om Spaans te leren en de cultuur te leren kennen. Dus waar wacht je op? Studeer Spaans in Argentinië!

Bestemmingen in Argentinië

 • Buenos Aires - De energieke en verleidelijke havenstad, de parel van Argentinië.

 • Cordoba - La Pampa, hét kenmerk van Argentinië en Zuid-Amerika

Cursussen Spaans in Argentinië

 • Intensief Spaans: Door het volgen van de intensieve cursus maak je op alle gebieden kennis met het Spaans. Je volgt 25 groepslessen per week, hierdoor zul je in een korte tijd al een aardig woordje Spaans kunnen spreken. Groepslessen zijn een effectieve en natuurlijk ook gezellige manier om je Spaans te verbeteren. Je oefent je Spaans de hele dag met je mede-studenten, de leraren en met de Argentijnen, zo breng je je kennis in een korte tijd op een hoog niveau!

 • Individuele lessen: Je kunt er ook voor kiezen om privélessen te volgen. Bij de privélessen volg je de lessen naar aanleiding van een programma dat jij samen met de docent opstelt en geheel inspeelt op jou wensen en behoeften. De privélessen zijn ideaal wanneer je niet over heel veel tijd beschikt of het prettig vindt om in je eigen tempo lessen te volgen.

 • Spaans en Tangolessen: Deze cursus is een combinatie van de cursus intensief Spaans en 8 Tangolessen per week. De tangolessen gaan gepaard met een bezoek aan een live optreden. De Tangolessen zijn een heel leuke aanvulling op de reguliere lessen.

 • Immersion: Naast de groeplessen volg je 6 individuele lessen, om zo de puntjes op de i te kunnen zetten, maar ook bijvoorbeeld om in overleg een bepaald onderwerp te behandelen. Hartstikke effectief en leuk!

  Vrijwilligerswerk programma: Wanneer je het vrijwilligerswerk programma wil volgen dien je eerst minimaal 4 weken een intensieve cursus Spaans te volgen. Het is belangrijk om voldoende beheersing van de taal hebben om als vrijwilliger aan de slag te kunnen gaan. Na het voltooien van de cursus ga je aan de slag als vrijwilliger bij één van de projecten die de school aanbiedt.

Meer Informatie

Cuyo & het Noordwesten van de Andes: De Cuyo regio ligt rond de Andes. Wat ooit begon als een kolonie van Peru, is tegenwoordig een ruig gebied waar je indrukwekkende vulkanen, zoutmeren en een blauwe lucht vindt. Er wonen nog maar een paar van de mijnwerkers en herders. De regio bestaat uit de Andes provincies Mendoza, San Juan en San Luis. Door de invloed van Chili is er een unieke 'mestizo' bevolking met een sterke regionale identiteit. De Cuyo staat bekend om zijn druiven, wijn en tal van natuurreservaten. Het gebied ligt in de schaduw van het enorme Andesgebergte en wordt bezocht voor de vele activiteiten die er te doen zijn, zoals klimmen en wandelen. Wat je ook zeker niet mag missen zijn de wijnhuizen, de verborgen bergdorpjes, de hoofdstad San Salvador, Mendoza en San Juan.

Mesopotamië & het Noordoosten: Mesopotamië is een brede vlakte die ligt tussen de Parana en Uraguay (met het Chaco National Park). In het noorden tref je moerassen en het wordt er extreem heet in de zomers. In het noorden vind je een bergachtige streek die bijna wordt omsloten door Brazilië en Paraguay, dit is de provincie Misiones. Deze provinicie staat bekend om haar majesteuze Iguazu watervallen.

De Chaco: Dit gebied staat bekend om de aanhoudende droogte en maakt in het westen deel uit maakt van de enorme Gran Chaco. Er zijn meer dan 200 sculpturen en daarom draagt de stad ook met trots de naam 'stad van de sculpturen'. Ook is deze plaats een belangrijk kruispunt voor Paraguay en excursies door de Chaco naar het noordwesten. Het gebied Campo del Ciele staat bekend om zijn meteorietfragmenten die al meer dan 6000 jaar oud zijn.

De Pampas: Heel bekend zijn de stranden die echt van wereldklasse zijn! Verder bestaat het gebied voornamelijk uit appartementen en landbouwgrond in de provincies Buenos Aires, La Pampa en delen van Córdoba en Santa Fe. Waar dit gebied bekend om staat zijn de paardenfokkerijen en veeboerderijen. Argentinië heeft één van de meest charmante, fascinerende, levendige en opwindende hoofdsteden van het zuidelijk halfrond! In Buenos Aires vind je een geweldig nachtleven! Bezienswaardigheden zijn onder andere Casa Rosada, Plaza Mayor, de kleurrijke Italiaanse La Boca wijk, de Kathedraal Metropolitana, het Theater Colón, het Nationale Museum de Bellas Artes, het Museum del Cine en het Museum Histórico National de Riachuelo. Voor de inwoners van Buenos Aires en Mar del Plata betekent de zomer maar één ding: naar het strand gaan! De statige herenhuizen mengen zich met de nieuwere en iets meer bescheiden resorts voor de middenklasse porteños (inwoners van Buenos Aires). Ook een echte aanrader om te bezoeken is de tweede stad van Argentinië, dit is Córdoba. Deze stad is gedurende een lange tijd in conflict geweest met Buenos Aires om culturele, economische en politieke redenen. In het compacte centrum vind je een mooie collectie aan kloniale gebouwen. Deze omvatten de oude markt, kerk de la Compañia en het Geschiedenis Museum Marqués de Sobermonte.

Patagonië en het Lake District: Patagonië is een land van uitersten waar je gletsjers, woestijnen, granieten kliffen en eindeloze vlaktes vindt. Dit  meest zuidelijke deel van Zuid-Amerika wordt gekenmerkt door steeds wisselende en onvoorspelbare weersomstandigheden in Argentinië én Chili. Wanneer je een bezoek brengt aan de Patagonische kust zul je grote kuddes zeehonden, zeeleeuwen, blauwe vinvissen en duizenden pinguïns zien. Het Lake District beschikt over een schilderachtige schoonheid die al vanaf de achttiende eeuw vele toeristen trekt. Deze plek is een bron van inspiratie voor een generatie van dichters als Wordsworth, die bekend werd als de Lake Poets.

Tierra del Fuego: Ook gelegen in Argentinië en Chili is Het Land van Vuur. Eigenlijk is dit een archipel met het Isla Grande de Tierra del Fuego en tal van andere kleine eilanden. Op het terrein van de Paragonië´s vlaktes ligt het ook noordelijke Isla Grande, terwijl het bergachtige gebied in het zuiden bedekt is met bossen en gletsjers. Het hele jaar door is er een mild klimaat, maar desondanks zijn er toch regelmatig overstromingen.  De twee belangrijkste steden met een prachtige omgeving om te wandelen en vissen zijn Ushuaia en Rio Grande, vergeet zeker niet om deze steden te bezoeken!  Het enige nationale park van Argentinië bevat rivieren, meren, bossen en gletsjers met veel wandel mogelijkheden waar ook veel wilde dieren zijn te zien!

Op het zuidelijk halfrond zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die van het noordelijk halfrond. Argentinië heeft over het algemeen een warm, zacht klimaat. Maar vergeet niet dat er in het noorden een subtropisch klimaat heerst en in het zuiden juist een koud klimaat. Argentinië is een veilige bestemming voor reizigers.

Munteenheid: Peso (€)

 • Maaltijden
  Goedkoop: € 3-8
  Gemiddeld: € 8-15
  Luxe: vanaf €  15
 • Accommodatie
  Goedkoop: € 15 -23
  Gemiddeld: € 23-30
  Luxe: vanaf € 30

Nog maar kort geleden was Argentinië duur om te bezoeken, zelfs de Argentijnen gingen weg tijdens hun vakantie. Dit kwam omdat de peso een-op-een gekoppeld was aan de dollar zodat de prijzen hoog zouden blijven. Gelukkig is de inflatie tegenwoordig onder controle.

De peso is op dit moment ongeveer de helft van de waarde van de dollar. De vraag is nog maar hoeveel de waarde zal dalen zodra de banken geen beperkingen meer hebben. De mogelijkheid is er dat er hierdoor allerlei koopjes voor budgetreizigers ontstaan, maar dit is alleen het geval wanneer de inflatie onder controle blijft. De Argentijnse economie is erg instabiel, wanneer de bedrijven hun prijzen gaan verhogen zou deze inflatie grote gevolgen hebben. Dit wordt dan ook niet aangeraden door de regering. In de jaren 1970 en '80 was er jaarlijkse een inflatiestijging van 100%, en vaak was dit nog veel hoger, in 1989 steeg de inflatie namelijk met een schokkende 5000%. Slimme reizigers houden de wisselkoersen en economische goed in de gaten!

de dollar niet meer de officiële munteenheid is, willen inwoners ze wel nog steeds krijgen. Als je een betere koers wilt, ga je wisselen bij een officiële bank wisselkantoor. Houd wel rekening met een lange wachttijd. Het zal niet als een verrassing komen maar er is een bloeiende zwarte markt voor het wisselen van valuta. Op deze zwarte markt wordt er meestal gehandeld in Amerikaanse dollars en Euro´s. Het is het beste om deze zwarte markt gewoon te vermijden! Want behalve dat het hartstikke illegaal is loop je ook nog een grote kans om te eindigen met vals geld. Geldautomaten laten de beste waarde zien met de huidige wisselkoersen. Als reiziger kun je het beste je eigenvaluta meenemen en deze in kleine beetjes wisselen.

De meest geaccepteerde creditcards zijn de Visa en MasterCard, maar vertrouw hier niet op. Er zijn namelijk door vele reizigers problemen gemeld doordat verkopers hun creditcards niet wilden accepteren. Dit geldt ook voor reischeques. Het is normaal dat je 10% fooi geeft in restaurants en afdingen doe je alleen op de ambachtelijke markten van de Andes-Noordwesten.

De Argentijnse cultuur is sterk beïnvloed door Europa. Behalve de kunst, architectuur, literatuur en levensstijl is vooral in de literatuur de Europese invloed goed te merken. Argentinië heeft schrijvers van internationale allure voortgebracht,  zoals Jorge Luis Borges, Julio Cortázar, Ernesto Sábasto, Manuel Puig en Osvaldo Soriano. Doordat er veel Argentijnen werden opgevoed in Europa is er met name in Buenos Aires een grote navolging van de Europese culturele trends in kunst, muziek en architectuur. Het gevolg hiervan is dat er vele belangrijke musea en galeries in de stad zijn.

Maar het meest bekende aspect uit de Argentijnse cultuur is de populaire tango! Deze uiting van dans en muziek wordt als verbeelding van romantiek over de hele wereld verspreid. Ook volksmuziek bloeit op in Argentinië. Verder is sport ook heel belangrijk voor de Argentijnen en vooral voetbal is een nationale obsessie geworden! In 1978 en 1986 werd de wereldbeker gewonnen door Argentinië met dank aan de heldendaden van Diego Maradona, de meest beroemde Argentijn sinds Che Guevara. Maradona heeft nog steeds een grote schare aan fans. De officiële godsdienst van Argentinië is Rooms-katholiek. Diepgewortelde tradities zijn spiritualiteit en verering van de doden met pelgrimstochten naar de rustplaatsen van beroemde doden.

De officiële taal in Argentinië is Spaans, hoewel sommige allochtone gemeenschappen hun taal behouden als een kenmerk van hun identiteit. De tweede grootste groep immigranten zijn de Italianen, daarom wordt het Italiaans over het algemeen ook goed begrepen. BBC Engels is het domein van de Britse gemeenschap. In Argentinië zijn er 17 inheemse talen, waaronder het Quechua, Mapuche, Guaraní, Tobas en Matacos.

In Argentinië domineert vlees, en hiermee wordt rundvlees bedoeld. Argentijnen zijn echte vleeseters! Mixed grill (Parillada) is zeer populair onder de Argentijnen en alle delen van het dier worden bereid en gegeten. Voor vegetariërs zou Argentinië waarschijnlijk een ware nachtmerrie zijn geweest... als er niet zo´n lekkere Italiaanse gnocchi (ñoquis) was geweest. En wat je ook zeker moet proberen is Argentijns ijs (helado).  Je proeft de Italiaanse invloeden erin terug! Wanneer je de Paraquayse thee wordt aangeboden, is dit een teken van acceptatie. Eigenlijk is het ook veel meer dan een drankje. Het is een ritueel, waarbij de bladeren uitvoerig voorbereid worden en het mengsel wordt gedronken uit een gedeelde kalebas (pompoen).